„НепознатиТЕ“ по bTV влиза в дома на Джон Лорд от Дийп Пърпъл

НепознатиТЕ с филм за Джон Лорд седмица преди концерта му в София – очаквайте по bTV

Седмица преди концерта на Джон Лорд на 30 октомври в София, документалната поредица „НепознатиТЕ”  ще излъчи „Лордът на рока”.

„Да живееш и работиш с една толкова известна група като Дийп Пърпъл беше прекрасно предизвикателство”, признава пред  журналиста Георги Тошев легендарният музикант от Дийп Пърпъл –Джон Лорд.

В неделя, 24 октомври, от 12.00 часа, bTV ще покаже филма на Георги Тошев и оператора Румен Василев, посветен на легендарния рок музикант.

Екипът подготвя този филм почти година. Снимките започват през есента на миналата година в Пловдив, където Лорд имаше концерт в Античния театър и продължават през тази година в Зермат, Швейцария, където музикантът прекарва по-голямата част от времето си.

Лорд допусна предаването ”НепознатиТе” в своя личен свят и разкри неизвестни факти от историята на една от най-великите рок групи на всички времена.

За първи път Джон Лорд говори откровено за възхода и паденията на Дийп Пърпъл, за проблемите между музикантите в групата, за личния си живот, за неуспешния първи брак, децата, за годините, в които животът му минава под рефрена „секс, наркотици и рокендрол”.

Той  разкри тайни за опитите му да бъде актьор, за приятелството му с Лучано Павароти и Фрида от АББА, за срещите с Ринго Стар и други музиканти, променили сцената през 70-те години на ХХ век.

Защо на 69 години Лорд е отново на сцена, какви са изкушенията му днес, когато притежава над 250 милиона долара в банковата си сметка, смята ли да се оттегли от сцената  –  всичко това и още непознати страни от личността на Джон Лорд ще видите тази неделя от 12.00 часа в „НепознатиТЕ”.

„НепознатиТе” – тази  неделя точно в 12.00 часа по bTV.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2010 г.