НепознатиТЕ небесни странници гостуват в bTV – луди ли са те?

„НепознатиТЕ” показват филм за акро пилотите Хорацио Лоренс и Веселин Овчаров

„Колкото повече летиш, толкова повече искаш да летиш”, казва 27-годишният пилот Хорацио Лоренс, който поставя рекорд по безкрайно въртене с парапланер. Той пристига специално за премиерата на филма „Небесни страници” този петък, 29 октомври,  в София. Това е първият български документален филм, показващ част от  живота на акро пилоти.

Хорацио разказва пред журналиста Георги Тошев, че решава да лети, когато е едва на 16 години. Какво се случва в екстремния спорт, как се среща с българина Веселин Овчаров и какви планове за нови рекорди кроят двамата ще разберат зрителите от поредицата на bTV „НепознатиТЕ” тази неделя, 31 октомври, с начало  12.00 часа.

Филмът на режисьора Аглика Дьолайе „Небесни странници” ще ни покаже някои от най-смелите и запомнящи се скокове и въртения в небето на Хорацио и Веско. Пред камерата на Калоян Божилов и Румен Василев момчетата ще покажат акробатика в небето, ще признаят, че отдавна не помнят летателните си часове. Шампионът Хорацио ще разкаже как се взима световната титла по акропарапланеризъм.

От филма зрителите ще научат още как Весо и Хорацио избират за декор на рекордния скок свещения за непалците връх Мачапучаре, който никога не е изкачван. Как съдбата си играе на нерви с парапланеристите и защо няколко дни подред полетът и скокът на Хорацио се отлагат. Какво изпитва човек, който скача от хеликоптера от над 5000 метра надморска височина, където кислородът е доста оскъден.
Опасен ли е акропланеризмът?Има много факти, които доказват, че този спорт е по-безопасен от доста неща в ежедневието ни. На земята поемаш рискове, за които си казваш, какво пък толкова, ще се справя. Например тръгваш да изпреварваш без добра видимост. Никой от нас не дръзва да лети, когато времето не е хубаво”, казва Веселин Овчаров.

Още за чудото да летиш в открито небе, за срещите и трудностите по пътя към поредния рекорд , ще научат зрителите в „НепознатиТЕ”, тази неделя от 12.00 часа.

„НепознатиТе” тази  неделя точно в 12.00 часа по bTV

Коментари (0)

Публикувано в на 28 октомври 2010 г.