„Непознатата Африка“ по Viasat Nature – див живот и интересни култури!

ПРЕМИЕРА: 9-16 ноември от 22,00 ч.
Непознатата Африка
Оригинално заглавие: Unknown Africa
Сезон: 1
Държава: Великобритания
Година: 2008

Вероятно си мислите, че знаете всичко за Африка – кой ли не е гледал десетки пъти кадри на безкрайни равнини, из които притичват антилопи гну, преследвани от лъвове? Но водещата на тази поредица Саба Дъглас-Хамилтън знае най-добре, че този обширен континент крие много повече тайни. В отделните епизоди тя изследва непроходими джунгли и извисяващи се високо в небето вулкани, безлюдни пустини и изпълнени с живот коралови рифове, изгубени острови и скрити съкровища. Предстои ни пътуване, изпълнено с невероятни открития, изумителни пейзажи и удивителна смесица от див живот и интересни култури.

Епизод 1:
На тази отдалечена, малко позната група от четири островчета близо до Мадагаскар можете да видите рибата-динозавър, гигантски прилепи и активни вулкани. Несъмнено, тези забравени тропически острови с плажове със златен пясък са като истински Джурасик Парк и имат дълга история. В древни времена оттук е минавал търговският път за пренос на подправки и парфюм, но днес островите са напълно забравени, макар във въздуха все още да се усеща аромата на скъпоценния цвят на иланг иланг…

Епизод 2:
Африканските джунгли са сред най-слабо проучените дъждовни гори в света, макар че са изпълнени с безброй природни богатства, които предстои да бъдат открити. Ще успее ли Саба да убеди местните племена баака да й разкрият тайните на загадъчната гора? Пътуването през горещата и влажна централна зона на Централната африканска република е най-голямото физическо предизвикателство за Саба.

Епизод 3:
Последното приключение на нашата водеща е вероятно най-амбициозното й начинание – екстремно пътуване по пустинните пътища на раздираната от военен конфликт Ангола в опит да се установи как дивите животни оцеляват във войната. Предстои експедиция с неясен край.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 октомври 2010 г.