Необичайни научни експерименти в мола по National Geographic Channel

ПРЕМИЕРИ през ФЕВРУАРИ по National Geographic Channel

Brain Games 3 (20×30)
19 февруари, всяка сряда от 20:55 часа
премиера

„Brain Games” обяснява нагледно начина, по който мозъкът ни възприема света. „Пристрастеният към учудващото” Джейсън Силва и „благородният крадец” Аполо Робинс оценяват човешкия мозък в сложна поредица от интерактивни експерименти, за да разберат колко лесно може да бъде излъган. Водещи експерти в сферата на когнитивните науки, неврологията и психологията ще обяснят причините за резултатите.

Нито едното (20×30)
5 февруари, всяка сряда от 21:55 часа
премиера

„Нито едното” е съвсем ново популярно шоу за науката и инженерството, което предизвиква всички да отгатнат какви ще бъдат резултатите от невероятни експерименти. За разлика от другите подобни предавания, шоуто не е ограничено в обичайните, скучни предели на лабораторията или гаража. То излиза по улиците, в моловете, летищата и на състезателните писти по света, за да предложи науката на хората.

Машина на времето (6×60)
21 февруари, всеки петък от 21:55 часа
премиера

Както антропологът анализира костите, а историкът разчита древни текстове, ние разполагаме с технологията да „разгадаваме” различни места: сградите, руините и пейзажите, където е била изкована историята. Тази поредица разкрива наглед познати обекти по съвсем нов начин, разглеждайки физическата и събитийната им история. Това е нашият шанс да се докоснем до миналото. Екипът ни от специалисти ще проучи световно известни забележителности като изгубения град на Клеопатра, Лондонската кула, Колизеума и др. Те ще пресъздадат с уникална точност величествените сгради от миналото, както са били замислени.

Титаник: Кръв и стомана (12×60)
22 февруари, събота, два поредни епизода от 20:55 часа
премиера за канала

Той безспорно е най-прочутият кораб в света. Всеки знае името му и историята за трагичното му плаване.
Наричали са го „Непотъващият”, но са грешали. Всъщност, чия е била вината? На капитана и екипажа му, на природните стихии или на онези, които са го построили? Това е бил най-амбициозният проект за времето си. Дали финансовата изгода се е оказала по-важна от сигурността? Направени ли са умишлени пропуски с цел да се спестят пари?

„Титаник: Кръв и стомана” се съсредоточава върху един аспект от тази епична история, който не е бил разглеждан досега на екрана – разказът за раждането на кораба, за проектирането и строежа на обречения луксозен лайнер.

Това е и страстна любовна история от онези неспокойни времена, в която се разказва за обич, загуба, триумф и катастрофа.

Първият драматичен сериал по National Geographic за България.

Специално неделно предложение

Възходът на животните (2×60)
9 февруари от 20:55 часа
премиера

Дейвид Атънбъроу използва нови фосилни доказателства, за да разкаже най-удивителната история на природата за невероятния възход на животинската група, която днес властва на планетата ни – гръбначните. Те произлизат от примитивни риби, които някога са плували из древните морета, но забележителният им напредък им е позволил да направят смелата стъпка към сушата, а после да се понесат в небето, откривайки полета. С помощта на нови открития на древни и живи фосили, както и удивителна компютърна графика и кинематография, Дейвид ще разкрие как гръбначните животни са поели на неочакваното си пътешествие към сушата и са заселили всяко кътче на планетата.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 януари 2014 г.