Не стига, че е ХЕЛОУИН, а AXN Sci-Fi излъчва УЖАСИ!

Филмови акценти от новата седмица по AXN Sci-Fi

ПРЕМИЕРА – 31 октомври, неделя от 20:00
БЛИЗКИ СРЕЩИ ОТ ТРЕТИЯ ВИД
Close Encounters of the Third Kind
научна фантастика, САЩ, 1977
реж. Стивън Спилбърг
с Ричард Драйфус, Франсоа Трюфо, Тери Гар, Мелинда Дилън, Боб Балабан

Рой Ниъри (Ричард Драйфус) е електротехник, който, докато се занимава с авариен ремонт, забелязва неидентифициран летящ обект и дори получава загар от ярката му светлина. Съпругата и децата му първоначално са скептични, след това стават загрижени и дори уплашени, тъй като Рой отказва да приеме „логично” обяснение на това, което е видял. Той дори е готов да зареже работата си, дома и семейството си, за да разкрие „истината” за това НЛО. Страстта му го свързва с други подобни, които са имали близки срещи с извънземни. Сред тях е и Джулиан (Мелина Дилън) – самотна майка, чийто син е изчезнал тъкмо при тази среща, а също й Клод Лакомб (изигран от знаменития френски режисьор Франсоа Трюфо) – френски учен, който е убеден, че можем да използваме музикален език, за да общуваме с извънземните.

Филът има награда „Оскар” от 1977г. за операторско майсторство и 8 номинации за наградите „Оскар” – за режисура, поддържаща актриса на Мелинда Дилън, монтаж, музика, сценография, звук, монтаж на звукови ефекти и визуални ефекти, награда „Грами” за филмова музика, награда „БАФТА” за сценография и награда за чуждоезичен филм „Давид на Донатело” получена през 1978г.

AXN SCI-FI ХЕЛОУИН УИКЕНД

ПРЕМИЕРА – 29 октомври, петък от 00:00
ХЕЛОУИН (Halloween)
ужаси, САЩ, 1978
реж. Джон Карпентър
с Доналд Плезънс, Джейми Лий Къртис, Нанси Кайъс, Кайли Ричардс, Тони Морън

В студената нощ на Вси светии през 1963-а 6-годишният Майкъл МайЪрс убива брутално 17-годишната си сестра Джудит. Той е изпратен в санаториум заради това, където остава затворен в продължение на 15 години.

През октомври 1878-а, докато е транспортиран от едно място на друга, вече 21-годишният Майкъл открадва кола и избягва. Той се завръща в малкото си родно градче в Илинойс, където тръгва по следите на три момичета. 17-годишната Лори е кротка и ученолюбива девойка, която предпочита почасовата работа като бавачка вместо купоните. Приятелките й Ани и Линда са заети с приготовлението за партито за Вси светии. Същата вечер Лори и Ани гледат бебета близо една от друга. Те и не предполагат, че Майкъл МайЪрс си е вкъщи, за да убива. Много внимателно и безшумно, той първо убива Ани, след което и Линда и гаджето й Боб. Единственият шанс Лори да бъде спасена е доктор Лумис – психиатърът на Майкъл от дете, който знае, че младежът е убиец. Лори обаче въобще и не подозира за опасността.

ПРЕМИЕРА – 30 октомври, събота от 00:00
ХЕЛОУИН ІV: ЗАВРЪЩАНЕТО НА МАЙКЪЛ МАЙЪРС (Halloween IV: The Return of Michael Myers)
ужаси, САЩ, 1988
реж. Дуайт Литъл
с Доналд Плезънс, Ели Корнъл, Даниъл Харис, Джордж Уилбър

Преди цели 10 години Майкъл Майърс е убивал за последно. Но тази вечер отново е 31 октомври и нещата ще се променят – Хелуин е. Докато е превозван в нова болница, Майкъл Майърс се събужда от 10-годишна кома, за да научи, че има племенница. В Хадънфийлд племенницата Джейми (предполагаемата дъщеря на вече мъртвата Лори Стоуд) сънува кошмари, свързани с чичо й. Доктор Лумис също е оцелял след взрива във втория филм и проследява Майкъл до дома му с помощта на шериф Бен Мийкър. Двамта скриват Джейми в къщата на Мийкър – не твърде сигурно убежища. И докато си мислят, че са добре, няколко човека са убити, докато Майкъл търси Джейми.

ПРЕМИЕРА – 31 октомври, неделя от 00:35
ХЕЛОУИН V. (Halloween V.)
ужаси, САЩ, 1989
реж. Доминик Отенин-Жиро
с Доналд Плезънс, Ели Корнъл, Даниъл Харис, Матю Уокър

Майкъл успява да избяга от мината в предната част и е още жив. Племенницата му Джейми Лойд продължава да сънува кошмари с чичо си. Този път обаче тя разбира, че има телепатична връзка с него. Тя може да съобщи на доктор Лумис кога и къде той ще убие отново. Но винаги е прекалено късно. Майкъл приближава към нея заплашително, като убива всичко по пътя си – приятелките й Тина и Сам, техните гаджета, няколко досадни ченгета и други хора, изпречили му се. Всичко ще бъде решено в старата къща на Майерс, където докторът и Джейми ще му устроят капан. Дали ще успеят обаче и дали мистериозен странник няма да провали плана им?

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2010 г.