Не пропускай „В неделя с…“ – очаква се голям финал и много музика!

Финалът на конкурса за изпълнител „Нова Вълна”  – тази неделя във „В неделя с…”

Защо чуждите музикални формати изместиха родните конкурси? Как се печели конкурс? По-гласовитите, по-артистичните или по-сексапилните побеждават? Мадлен Алгафари, Ана-Мария Тонкова и Хайгашот Агасян ще потърсят отговорите на 11-ти април в предаването “В неделя с…

Кои са емблематичните музикални конкурси на България? Ще припомним най-популярния от тях – „Златния Орфей” с композитора Борис Карадимчев и саксофониста Емануил Манолов – Бадема. В историята на една от емблемите на БНТ – Националният телевизионен конкурс за българска естрадна песен “Мелодия на годината”, ще надникнем заедно с професор Розмари Стателова. За един от големите и обичани български песенни фестивали „Бургас и морето” ще говорим с Пламен Ставрев и Стефан Диомов.

Бърз поглед към конкурсите по света ще хвърлим заедно с Царят на италианските канцонети Димитър Йосифов и певицата, взела участие в конкурси по цял свят – Диана Дафова. Стунджи и Елица ще разкрият успешната формула за Евровизия, която обедини не само българите, но и много европейци.

БНТ ще запознае зрителите и с изключително атрактивната Паула Селинг – дамската половинка от румънския дует представители на Евровизия 2010.

В безспорно най-талантливия музикален конкурс се превърна избора за български представител в надпреварата Нова вълна. 100 000 евро награден фонд и много други награди  очакват финалистите в град Юрмала. Международно жури и зрители ще имат изключително трудната задача да изберат само един от 15-те гласовити финалисти.

15 млади таланта в битка за „Нова вълна” тази неделя

„Жокер Медиа” избира новите си звезди

Ожесточена финална битка ще се разрази тази неделя (11 април) в ефира на предаването на БНТ „В неделя с …” в часовете между 14.00 и 17.00.

15 млади таланта ще се състезават на българския полуфинал на международния конкурс „Нова вълна”. Сред тях по-познати за публиката са имената на финалиста от българската „Евровизия” през 2008 г. Ники Манолов, участвалата в множество конкурси и фестивали Емилия Валенти, Александър Байчев от „Групата” и телевизионната водеща Антония Маркова.

Достойна конкуренция ще им бъдат Цветана Дичева, Мая Кръстева, Анна Овчарова, Теодор Батуров, Елица Наумова, Севинч Ибрахим, Неделяна Христова, Рене Ранев, Мартин Костадинов, Александър Славчев и Станислав Събев.

Победителят ще бъде само един и той ще има сложната, но и престижна задача да представи страната ни на финала, който ще се проведе в Юрмала, Латвия, между 27 юли и 1 август. Вече цяла седмица тече гласуване от страна на зрителите, посредством SMS. Линиите ще бъдат отворени до края на българския полуфинал на 11 април.

Фаворитът на публиката, събрал най-много гласове, ще получи сигурно място на родния суперфинал. Журито ще посочи и двамата отличили се най-силно сред младите таланти, които също ще получат места на финалната права към международния форум.

Специално за случая в България пристигат генералният директор на конкурса „Нова вълна” Александр Румянцев и музикалният продуцент Евгени Орлов. Именно те ще имат тежката дума при определянето на българския представител.

Той заедно с още 30 участника от цял свят ще се състезава за големите награди и международно признание на финала в Юрмала. Първата награда на фестивала е 50 000 евро, втората – 30 000 евро и третата е 20 000 евро.

Не само наградените, но и всички участници получават широка медийна изява и действителен пазар за реализация на техния талант. „Жокер Медиа” ще зарадва участниците и с още една златна възможност за развитието на тяхната кариера – някои от тях ще бъдат поканени да се присъединят към артистите на музикално-продуцентската компания. Това ще им гарантира шансове за изява и спечелване сърцата на публиката.

Не всичко е шоу и не винаги животът е песен, затова предаването „В неделя с…” тази седмица ще обърне поглед и към един голям проблем на съвременното ни общество – насилието над жени. За да разкажат за тяхната съвместна инициатива, при Димитър Цонев ще гостуват Албена Йорданова – председател на Сдружението  „Жени за европейско развитие на България“ и Томо Борисов – председател на Международната „Асоциация по самозащита, лична охрана и сигурност“.

Гледайте  „В неделя с…” на 11-и април от 11.00 часа!

Коментари (0)

Публикувано в на 9 април 2010 г.