Не пропускай по History Channel през ноември – акцентите са тук с онлайн видео и снимки

Не пропускай по History Channel през ноември – акцентите са тук

Ноември 2009 г. по History Channel

ФИЛМИ

„Битката за Триполи” – 3 ноември, вторник, 21:00 ч.

Филмът пресъздава удивителната история на Уилям Ийтън и героичния му план да нападне Триполи и освободи 307 американски заложници. Ще прекосим египетската пустиня до мястото на първата битка на американските морски пехотинци на чужда територия.

„Огън на борда: бедствието с парахода „Дженеръл Слокъм” – 5 ноември, четвъртък, 21:00 ч.

В една прекрасна юнска утрин през 1904 г. близо 1300 жители на Ню Йорк се качват на парахода „Дженеръл Слокъм“ в очакване на приятна разходка. Само 30 минути по-късно се случва бедствието, при което загиват повече от 1000 души. Филмът представя изключителната и неразказвана досега история за тази трагедия.

„Оцеляване с канибализъм” – 6 ноември, петък, 21:00 ч.

Канибализмът е тема, която винаги предизвиква силни реакции. Често разказите за канибали са свързвани с гладуващи, които ядат човешки трупове от отчаяние и закодираната у всеки човек воля за оцеляване. Но има и друга, дори по-мрачна страна на канибализма. Понякога се налага да хапваш не само от вече умрелите, но и да убиваш другарите си, за да има месо, с което да задоволиш глада. Последствията от това могат да са страшни – от затвор до низвергване от обществото или до лудост.

„Хитлер и Сталин: корените на злото” – 12 ноември, четвъртък, 21:00 ч.

Филмът анализира удивително сходните психологически портрети на диктаторите, отговорни за смъртта на най-много хора през 20 век. Ще научим за тяхната жестокост, садизъм и параноя, за тежкото им детство с бащи алкохолици, упражнявали тормоз върху тях, и принадлежащи към ниските прослойки на обществото. Дали всичко това е станало причина за тираничните диктатури, които са последвали?

НОВИ ПОРЕДИЦИ

„Битки отпреди Христа” – от 17 ноември, всеки вторник, 21:00 ч.

Ще разкрием истините и митовете, свързани със света на епичните герои и злодеи от историята. Древните битки са съчетани със съвременния визуален стил на 300 спартанци в една картина на герои и военни стратегии от древния свят. В отделните епизоди се разказва за Александър, спартанците, цар Давид и Ханибал.

Ханибал Унищожителя

Давид: убиецът на великани

„Воини” – от 19 ноември, всеки четвъртък, 21:00 ч.

Тази поредица представя културата на някои от най-известните воини на всички времена. Във всеки отделен епизод се разказва драматичната история на различна група воини, включително подробности за техните ритуали, използвани техники и стратегии, благодарение на които са били толкова могъщи. Сред останалите в историята войнствени групи, представени в поредицата, са викингите, спартанците, варварите и зулусите.

Сеещите ужас викинги

Варварска сеч

ПРОДЪЛЖАВАЩИ ПОРЕДИЦИ

„Тайната на мъртъвците” – всяка сряда от 21:00 ч.

С помощта на наскоро разкрити архивни кадри и модерна триизмерна компютърна графика, поредицата се опитва да даде отговор на някои от най-смущаващите въпроси и военни загадки на 20-ти век.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 октомври 2009 г.