Назря скандал с „Популярна“ на Валя – ще бъде ли решен в ББТ?! с онлайн видео и снимки

Назря скандал с „Популярна“ на Валя – ще бъде ли решен в ББТ?!

След Дарик, Валя гостува и на BBT

Днес (2 юни) от 14.00часа Валя ще е специален гост на предаването „Така го правят жените” по ББТ. Разговорът между певицата и новите две водещи ще бъде смес от въпроси за живота, обществото и кариерата на блондинката.

По време на предаването екипът ще излъчи най-новия клип на Валя към така обсъжданата напоследък песен „Популярна” (виждате го по-долу).  Освен този клип, зрителите ще видят още едно нейно видео на друга актуална песен, както и снимки на певицата от посещението й в Кипър, където тя беше в началото на месец май.

Спор се разгоря заради приликата с парчето „Нашата песен”, изпято от Славена.

В голяма степен именно заради този скандал, напоследък медийният интерес към Валя не стихва. Само преди дни русокосото миньонче записа участие и в националното „Дарик радио”, където гостува в предаването „Джамборе”.

Разнообразете следобеда си с Валя и „Така го правят жените” по BBT от 14.00часа на 2 юни.

Виж клипа, заради който се изписаха тонове мастило – и чети по-надолу!

Ето какво публикува Signal.bg по повод приликата между двете песни – на Валя и Славена:

От „Нашата песен“ до „Популярна“ – прилики и разлики (автор: Красимир Илиев)

Безспорно една от най-коментираните теми в мрежата през последните седмици е свързана с приликата в песните на Славена /Нашата песен/ и Валя /Популярна/.

Вчера (на 31 май) в токшоуто „Открит микрофон“ гостува Ненчо Касъмов – собственикът на „Diapason Records„, музикалната компания, чийто изпълнител е и Славена. Ето какво сподели в ефир г-н Касъмов пред Емилия Стоянова:

„Вторият вариант на песента няма нищо общо с първия. Който каквото ще да говори. Вторият вариант наистина е променен. Че има взаимстване, има, който както иска да го приема.

Аз примерно имам песен на Ерик, която като съм я занесъл на композитора в Гърция, той не може да си познае песента, защото аз съм сменил хармонията, сложил съм ритъм, бийт и т.н.

Всеки може да се оправдава както иска, но първият вариант – без интродукцията в началото, куплет, припев и спирането, е едно към едно.

Преди 4 години съм изпадал в такава ситуация, но оттогава внимавам много. С композитора не съм говорил, казах ти с кой говорих и се разбрахме с 5 приказки, за което благодаря и по принцип винаги имаме етика в отношенията между музикалните компании.

Нормално е да има прилики в някои песни.  Ако пуснем първия вариант, ще видим колко прилики има, но не може да има толкова сходства“ – обяснява Ненчо Касъмов.

След като слушателите на радио „Сигнал плюс“ чуха малка част от „Нашата песен“ и от „Популярна“, в ефир се включи Валя, която изрази своето мнение по темата:

„Песента е от половин година. Песента беше готова отдавна, преди аз да я запиша и да направя видеоклип. Озадачава ме това, че някои хора смятат, че има някаква прилика с някаква певица, която аз никога не съм чувала името ú дори. Който има музикално образование или добър слух, ще разбере, че няма нищо общо едната песен с другата.

Има някои песни, в които има сходства. Да, тук на някои места има сходства, но дори аз не знаех за съществуването на тази певица. В последствие чух нейния вариант и ми направи впечатление, че те почти не си приличат. Има някакво мъничко сходство.

За мен няма скандал. Ако някой иска да си направи PR на мой гръб, или няколко участия на мой гръб – ок, нека да го направи. Аз не знаех за гръцката песен, защото аз не слушам гръцка музика“ – категорична е Валя.

За финал чухме и мнението на композитора Огнян Тодоров – един от доказалите композитори и аранжори в жанра, автор на „Популярна“. Ето какво сподели той:

„Болни и недоволни ще има винаги и по всякакъв повод. Има някакви сходства. С това съм съгласен, но има прилики и в стотици други песни. От доста години хората в бранша си споделяме нещо на шега. По-добре да прилича на нещо, отколкото да не прилича на нищо.

Подобни истории съществуват по цял свят. Преди години дори и Майкъл Джексън беше забъркан в някакви такива неща. Хората, които откриват някакви много близки елементи, явно се стараят да чуят сходните неща, а не гледат кои са различните. Тук има куп неща, които нямат нищо общо и някои неща, които са сходни“ – коментира Огнян Тодоров.

Коментари (0)

Публикувано в на 2 юни 2010 г.