Най-великите неща от 80-те по National Geographic Channel

ПРЕМИЕРИТЕ през МАЙ
NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

80те години
12 май от 21:00 часа
премиера

80те: Нашето десетилетие
от 21:00 часа

Това е завладяващо пътуване към най-важните исторически моменти, културни събития, нови тенденции и технологии от 80те години, които са били с решаващо значение за развитието на съвременния свят. Поредицата ще разкаже нашата история посредством интервюта с ключови фигури от десетилетието, както и с музика, видеоматериали и реалистични възстановки.

Най-великите неща от 80те
от 22:00 часа

Футболни моменти: През 80те години, футболът се превърна в световна мания. Изгряха звезди като Диего Марадона, който демонстрира южноамериканските си умения в Световното първенство, а прочутият отбор на Ливърпул беше начело на европейската и английската лига. С епизода „Футболни моменти” ще преживеете отново някои от най-известните и оспорвани мачове на десетилетието и ще се срещнете с личностите, които са определящи не само за 80те години, а и за съвремието ни.

Джаджи: През 80те години, технологията излетя от сферата на научната фантастика и се приземи с гръм и трясък в домовете на обикновените хора. От уокмена на Sony до персоналния компютър и компакт диска, епизодът „Джаджи” ще разкрие отблизо как технологията на десетилетието е станала решаваща не само за това какво можем да правим, а и за това кои сме.

Спортни икони: През 80те години са настъпили някои от най-великите събития в историята на спорта. Спортисти като Майк Тайсън, Айртон Сена, Мартина Навратилова и Диего Марадона станаха световно известни суперзвезди. Епизодът „Спортни икони” прави преглед на някои от най-вълнуващите моменти от 80те години и ни запознава с наследството на най-удивителните спортни знаменитости на десетилетието.

Трагедии: През 80те години настъпиха някои от най-унищожителните световни бедствия – експлозията на космическата совалка „Чалънджър”, ядреният взрив в Чернобил и Бхопалската катастрофа. Епизодът „Трагедии” разкрива едни от най-тежките моменти на десетилетието и набляга върху важните уроци, на които те са ни научили.

Великденска програма

Исус: Пътят към Християнството
03, 05 и 06 май от 21:00 часа
премиера

За по-малко от четири века, слабо известният култ към Исус се превръща от сбор противоречиви вярвания, които дори не се наричат християнство, в динамична, целенасочена сила, която властва в могъщата Римска империя. Тази изключителна история представлява епична човешка драма, изпълнена с напрежение, политически интриги, жестоко религиозно преследване и чист късмет. В една забележителна поредица от 3 епизода, Д-р Майкъл Скот разкрива историческия облик на древния свят, за да ни покаже как християнството се е превърнало в официалната религия на Римската империя.

НОВИ ПОРЕДИЦИ

Водачът на глутницата
22 май от 21:00 часа
премиера

„Методът на Сизър”, фондация за спасяване на кучета, пътува по света и разкрива пред зрителите трите големи проблема при осиновяването и грижата за животните, в опит да сложи край на изоставянето на любимците.

Господари на войната
21 май от 21:00 часа
премиера

Сериалът проследява работата на Шон Рич и неговия екип от специалисти, които пътуват из Съдеинените щати, за да открият, изпитат и продадат на търг най-уникалните и автентични оръжия и брони в Америка.

Морски вълци – сезон 2
20 май от 22:00 часа
премиера

Рибарите от Нова Англия се справят с всекидневните опасности и трудности на законния риболов на един уязвим вид – червения тон. Прекомерният риболов с нечестни способи е намалил числеността му, но тези рибарски общности си служат от поколения с прът и макара, за да изкарат прехраната си. Те трябва да се състезават помежду си, с големите компании и самите риби, за да свържат двата края.

Бягство от затвора – сезон 2
23 май от 22:00 часа
премиера

Тази динамична поредица разкрива в увлекателни подробности драматичните истории на някои от най-добре замислените бягства от затвора в съвремието ни, както и находчивата детективска работа, довела до залавянето на бегълците. Всеки разказ е представен от гледната точка на опасните, често доста интелигентни бегълци и от решителните професионални полицейски екипи, които са ги заловили.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Тайната история на НЛО
1 май от 22:00 часа
премиера

От военни доклади и радарни данни до разкази на пилоти и показания на очевидци, срещите с неидентифицирани летящи обекти привличат интереса на хората от десетилетия. Независимо от стотиците снимки и видеоклипове на предполагаеми НЛО, все още нямаме научно доказателство, че ни посещават извънземни. Дали срещите с НЛО заслужават да бъдат проучвани? Могат ли феномените да бъдат обяснени като естествени явления или като плод на въображението ни? В двучасовото предаване, National Geographic ще анализира най-убедителните доказателства и ще се допита до специалисти, за да разкрие тайната история на НЛО.

Неделни предавания

Досиетата на тайните служби: Да охраняваш президента
19 май от 22:00 часа
премиера

„Да охраняваш президента” ще ви срещне с охранители от Тайните служби и екипите за бързо реагиране на ФБР, които разказват как са охранявали президента по време на събития с висок риск. Филмът разглежда отблизо някои от най-напрегнатите ситуации в съвремието ни и разкрива непрекъснатите предизвикателства, свързани с охраната на най-могъщия човек в света. Предаването представя ключови операции за гарантиране на сигурността, послужили за основа на съвременната международна защитна стратегия, включително и акции от Панама, Мароко, Пакистан и Тбилиси в Грузия. Агенти на Тайните служби и ФБР, работили отвъд океана, разказват за мисиите си в Рабат, Мароко и Тбилиси, Грузия, където своевременните им действия са предотвратили ескалацията на международни инциденти. „Partisan Pictures” ни представя по вълнуващ начин как Тайните служби гарантират сигурността на президента при пътувания отвъд океана, както и гледните точки на самите агенти.

Подземен покер в Ню Йорк
26 май от 22:00 часа
премиера

„Подземен покер в Ню Йорк” разкрива тайнствения свят покера в скритите задни стаички из цял Ню Йорк. В този свят, десетки хиляди долари сменят собственика си всяка вечер. Играчите са пристрастени към тръпката, тайнствеността и парите. Високите залози водят до лични отмъщения. А пристрастяването кара комарджиите да се връщат отново, вечер след вечер. Никой не е имал достъп до този свят. Досега.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2013 г.