Най-вдъхновяващите българи говорят в Аулата на СУ – гледай и по нета! с онлайн видео и снимки

Най-вдъхновяващите българи говорят в Аулата на СУ – гледай и по нета!

Избери си бъдеще

Народно Читалище „Бъдеще сега“ и Фондация „Заедно“ ви представят TEDxYouth@Sofia.

TEDxYouth@Sofia е самостоятелно организирано събитие, под лиценз на TED, което ще се проведе на 20 ноември в гр. София между 10 и 17 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Събитието е част от световния TEDxYouth ден, който ще провокира младежи по цялата земя. За лектори са подбрани вдъхновяващи публиката хора, които показват, че България е място за осъществяване на лични и общи идеи. Публиката ще се състои от 100 ентусиазирани младежа между 14 и 26 години.

Събитието ще бъде излъчвано във всеки дом, класна стая, кафене или гараж онлайн на http://www.livestream.com/tedxyouthsofia

Не пропускайте да чуете и видите:

Магдалена Митева – създава приказки на живо

Борис Колев – между серийното предприемачество и социалните каузи

Маги Назер – преобръща представите ни за благотворителност,

Владимир Донков – доближава края на света до нас,

Христо Колев – подрежда молекули както си иска,

Радко Котев – връща въображението в математиката

Йога смях – имат серозната задача да ни разсмеят

Ванина Бодурова – учителят, който всеки иска да има.

Велика Янкова – носи сърцето на Родопите

Димитър Караманчев – винаги готов за Start it Smart

оркестър „Надежда“ – довява надеждата от Сливен

Давид Давидов – доказва, че за предприемачеството няма възраст

Стефан Прохоров – от вълната на младите в драматургията

Тома Щилянов – за животните, спасяването и хората

Надежда Савова – заквасва духовното и социално възраждане

Петя Бангьозова – направи улиците на Смолян открити

Веселина Нинова – от хората с дълбока връзка с планетата

Теодор Василев – не иска да порасне

Фейсбук страница: http://www.facebook.com/pages/TEDxYouth-Sofia/122462344477625

Сайт на събитието: www.tedxyouthsofia.com

За TEDx

В духа на идеите, които си заслужава да се разпространяват, TED създаде програма наречена TEDx. TEDx е програма с местни самостоятелно организирани събития, които събират хора, за да споделят преживяване подобно на TED. В случая събитието се нарича TEDxYouth@Sofia, където х = самостоятелно организирано TED събитие. Ще бъдат комбинирани TEDTalks видеоматериали и говорители на живо, за да подбудят задълбочена дискусия и връзка в малка група от хора. Конференцията TED предоставя общи насоки за програмата TEDx, но всички индивидуални TEDx събития, включително и настоящето, са самостоятелно организирани.

За TED

TED е неправителствена организация посветена на Идеите, които си заслужава да се разпространяват. Започнала като четиридневна конференция в Калифория преди 25 години, TED прерасна в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да говорят 18 минути. След това техните презентации се предоставят безплатно на TED.com.

Сред TED говорителите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Изабела Алиенде и екс-премиерът на Обединеното кралство Гордън Браун.

Ежегодната TED конференция се провежда в Лонг Биич Калифорния като едновременно с това е излъчвана в Палм Спрингс; TEDGlobal се провежда всяка година в Оксфорд, Великобритания. Медийните инициативи на TED включват TED.com, където всеки ден се публикуват нови TEDTalks и Отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TEDTalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят.

TED е установила годишната TED награда, чрез която на изключителни индивиди, се предоставя възможността да задействат своите желания; TEDx, която предоставя на индивиди или групи начин да създават местни самостоятелно организирани събития и програмата TEDFellows, която помага на променящите света иноватори от целия свят да станат част от TED обществото и с негова помощ увеличат въздействието на своите забележителни проекти и дейности.

Следвайте TED в Туитър на twitter.com/TEDTalks или във Фейсбук на facebook.com/TED

TED2011, „Преоткриването на Чудото“ ще се състои от 28 февруари до 4 март, 2011 в Лонг Биич, Калифорния, с едновременното TEDActive излъчване в Палм Спрингс, Калифорния.

Народно читалище „Бъдеще сега“ е организация със сериозен опит в неформалното образование. Обединява лъчезарен екип от млади професионалисти и ентусиазирани хора. Интересите ни са задълбочени в разработване на специализирани програми, за неформално и извънкласно обучение и образование на деца и младежи в три основни направления: личностно развитие, гражданско съзнание и грижа за общността, и отношение към природата. Правим света по-цветен, по-слънчев, по-близък, по-хармоничен и добър, като събираме и вдъхновяваме младите хора на България.

Фондация „Заедно – общуване за подкрепа и развитие“ е българска, неправителствена, нестопанска и не-политическа огранизация, регистрирана през 2005 г. и работеща в обществена полза. Мисията на фондацията е да подкрепя хармоничното израстване на младите хора и устойчивото развитие на общностите. Нейните усилия са насочени към децата, младите хора и техните общности със специален фокус към онези, които живеят във високо рискова социална, икономическа или крайно изолирана географска среда.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 ноември 2010 г.