Най-известният госпъл хор обикаля страната – от НДК до малко Габрово!

Harlem Gospel Choir отново на турне в България

Любимият хор на Джако и Обама ще изнесе  у нас цели 6 концерта!

Световноизвестният Harlem Gospel Choir, който предизвика фурор в цяла България миналата година, се завръща! Симпатичните момичета и момчета с големи гласове и души пристигат отново у нас, за да споделят с нас божествените хармонии на автентичната госпъл музика!

Тази година удоволствието да съпреживеят магията, наречена госпъл, ще станат следните градове:

1 декември:  Русе, Драматичен театър „Сава Огнянов“, 19:00 ч.
2 декември:  Габрово
, Спортна зала „Орловец“, 19:00 ч.
4 декември:  Варна
, ДКС, 19:00
5 декември:  Бургас
, Опера Бургас, 19:00
7 декември:  Пловдив
, Концертна зала Пловдив, 19:00
8 декември:  София
, НДК, 20:00

Билети за концертите на Harlem Gospel Choir могат да бъдат закупени в разпространителската мрежа на Eventim и неговите партньори, между които магазини Германос, Пикадили, Офис 1, Техномаркет, Photosynthesis и др. Цените на билетите са: 10, 15, 20, 25 и 30 лв.

За Harlem Gospel Choir

Harlem Gospel Choir е най-популярният госпъл хор в САЩ. Той пътува по света, за да споделя своята радост от вярата чрез музика и да събира средства за детски благотворителни организации.

Хорът е основан през 1986 година от Алън Бейли, на когото му дошла идеята за такъв хор докато присъствал на тържест.во в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клъб в Харлем. Хорът събира в едно най-добрите певци и музиканти от Черните църкви на Харлем и Ню Йорк.

Harlem Gospel Choir споделят своето послание за любов и вдъхновение със стотици хиляди хора по целия свят. Чрез динамичното си представяне хорът се стреми да създаде по-добро разбиране на афро-американската култура и музиката инспирирана от нея, наречена Госпъл. Темата на всяко представление е „обединяване на хората и нациите“. В тази нова ера на надежда и промяна гласовете на хора отразяват възраждането на културата на Харлем.

Богатите хармонии и звук на Harlem Gospel Choir винаги са „безкрайни, радостни и вдъхновяващи“. Всеки спектакъл спира дъха!.

Harlem Gospel Choir – Oh Happy Day! Live Sofia November 2009

Коментари (2)

Публикувано в на 29 октомври 2010 г.