Най-интересните места в Румъния: научи ги с „Професия турист“ с онлайн видео и снимки

Най-интересните места в Румъния: научи ги с „Професия турист“

От Букурещ, през Брашов, до Замъка на Дракула и Двореца Пелеш…

Този път „Професия турист“ ще ви заведе в нашата северна съседка – Румъния. Първо ще преминем през Дунава, след което ще се отправим към столицата – Букурещ. Там екипът ще разгледа замъка на Чаушеску, втори по големина след Пентагона, умаленото копие на триумфалната арка в Париж и природо-научния музей в града. Въпреки, че музей звучи скучно, този си заслужава да се посети.

Нашата разходка ще продължи към Брашов. В немската гимназия в града е учил Васил Априлов, а Петър Берон издава своя Рибен буквар тук.

След това ще се отправим към едно много интересно и малко страшно място, свързано с много легенди и наричано Замъкът на Дракула. Според любопитна информация този имот е на второ място сред най-скъпите в света.

За завършек на нашето приключение екипът ще ви заведе на още едно приказно място – Дворецът Пелеш. В него са живели две кралски семейства, едното от които е кралица Мария и Фердинад. Палатът е несравним с предишния, невероятно красив и луксозен, един шанс да се докоснете до живота на кралското семейство.

За да видите тези и още много други интересни неща, не пропускайте „Професия турист“ по ТВ MSAT в събота от 12,30, понеделник от 10,30 и четвъртък от 17,10 часа, както и по ТВ „Черно море“ в неделя и понеделник.

Коментари (0)

Публикувано в на 19 март 2010 г.