National Geographic отбелязва Деня на Земята със зрелищна премиера

National Geographic Channel отбелязва Деня на Земята 2010 със специална документална поредица: проверете пулса на планетата и преоткрийте световния океан на 22-ри април

На 22 април 1970 г. в САЩ за първи път е отбелязан Международният ден на Земята с различни акции на зелената кауза. В проявите на първия Ден на Земята се включват 20 милиона души. Днес инициативата се е превърнала в глобална традиция: повече от един милиард хора по целия свят отбелязват Деня на Земята всяка година. 40-ият юбилей е повратна точка за хора и правителства да обединят усилия за климатична политика, енергийна ефективност и запазване на природните ресурси.

В Деня на Земята 2010, на фокус е един от най-ценните и жизненоважни природни ресурси: водата. National Geographic Channel отправя специален поглед към основния компонент на хидросферата – океаните, които покриват близо 71% от повърхността на Земята. Няколко документални филма за живота дълбоко под водата ще разкрият ценността на океаните. Тези водни басейни произвеждат повече от половината кислород, който дишаме, 100 милиона тона храна всяка година и абсорбират една четвърт от отделения в атмосферата въглероден двуокис. Пълни с подводни метрополи, останки от изгубени същества и светове, както и едни от най-впечатляващите животни на планетата, океаните са истинско богатство. И все пак, 20% от кораловите рифове и 90% от големите океански видове изчезват. Причините: неконтролируем риболов и замърсяване, което скоро може да стане единствения обитател на нашите океани, ако не вземем мерки сега.

Специалната поредица на National Geographic Channel живописно представя подводния свят с три филма. Поредицата проследява с невероятни кадри смелото гмуркане на авторитетен изследователски екип към отговорите на някои от най-големите мистерии на нашите океани. Ако мислите, че сте виждали океана – дори не сте докоснали повърхността: гледайте и оценете значимостта на океаните! Премиерата е на 22-ри април, четвъртък (20:00 “Гмуркане в лабиринта”, 21:00 “Рай за акули”, 22:00 “Подводен оазис”).

Присъединете се към National Geographic Channel в Деня на Земята за едно уникално изживяване. Това, което правиш, има значение.

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2010 г.