„Нашите“ деца се срещат със звездите – първа е Алесия Д’Андреа

Проектът Share&Inspire стартира с Алесия Д’Андреа

Италианската звезда споделя таланта си и вдъхновява деца в неравностойно положение

Известната с благотворителните си каузи италианска певица Алесия Д’Андреа ще даде началото на инициативата на TEREN Music Parties Share&Inspire по време на посещението си в България в края на месец октомври. Проектът е единствен по рода си у нас и цели среща и запознаване на децата в неравностойно положение с творчеството както на световно известни, така и на ъндърграунд артисти. Алесия Д’Андреа е първият изпълнител, който подкрепи и ще участва в инициативата.

„За нас е важно всички да имат „жив” и интересен досег до качествата на личности от световната, но също така и от некомерсиалната музикална сцена. Чрез организирането на срещи между децата и младежите в неравностойно положение и артисти по време на визитите им в България, искаме да бъде осъществен ползотворен диалог и всеки да открие таланта срещу и в себе си. Считаме, че това е чудесна възможност за децата, която ще стимулира креативността и влеченията им в дадена област, но ще вдъхнови и самите изпълнители. Share&Inspire е замислен като двустранен процес”, заяви Цветелина Грозданова, Мениджър събития в TEREN Music Parties.

„Много се радваме, че именно Алесия Д’Андреа, която многократно е доказвала обвързаноста си с успешни социални каузи, първа ще участва в проекта ни. Очакваме още утвърдени звезди, но и новатори в различни сфери на изкуството, да разберат замисъла на тази идея и да се включат в нея”, допълни тя.

Организацията, която първа откликна на инициативата Share&Inspire, е сдружение „Приятелско сърце“ (ReachOut.BG). Това е международна доброволна организация от млади хора, които имат амбицията да работят за радикално и дългосрочно подобрение на условията за живот на децата, лишени от родителска грижа в България.

Участието на Алесия Д’Андреа в инициативата Share&Inspire ще е по време на предстоящото й посещение в страната. Певицата заяви, че вече се чувства в България като у дома си и свързва страната с едни от най-щастливите си преживявания.

На 24 октомври този месец в София, италианката ще заснеме клипа към новото си парче “The Flight”. Режисьор на видеото е Васил Стефанов, с който певицата е работила и за други две парчета – “Tonight”, дуетно парче на Алесия и Любо Киров и “Paradise”, осъществено в сътрудничество с италианеца DJ Molella. Снимките на клипа ще са изцяло вечерни, като във видеото ще бъдат включени и елементи на анимация.

Песента “The Flight” e част от втория по ред самостоятелен албум на италианската звезда „Alessia D’Andrea”. Песните от албума са разнообразни, като в него изпълнителката се прехвърля от по-силно изразено рок  до нежно соул звучене.

Още за Алесия Д’Андреа:

Още през 1997 г. Алесия Д’Андреа печели конкурса Миа Мартини, а през 2001 г. и дванадесетото издание на друг известен италиански конкурс- Премио Музикултура.  Три години по-късно италианската певица работи с Иан Андерсън от Джетро Тъл, с който записва сингъла “Locomotive Breath” (издаден от Renilin).

Така Алесия започва интензивна работа по издаването на нейния албум, който бива съпроводен от проекта „Андреа”, с който печели международен успех.

Нейният сингъл “Time to Pray” (издаден от DIY) е лицензиран в много страни по света: Великобритания, Полша, Австрия, Испания, Южна Африка, Канада, Германия, Австрия, Нова Зеландия, Мексико, Сингапур, Русия, Израел, Чехия, и т. н.

Същата година (2004 г.) подписва договор с известната английска музикална компания Ministry Of Sound, която включва сингъла й в компилацията Clubbers Guide.

През лятото на 2006 г. участва във фестивала “HITY na CZASIE” близо до Варшава, където пее на живо по Radio ESKA и TVP2 пред повече от 100 000 фена.

На 5 юли 2008 г. е на сцената на Пистоя Блус Фестивал, заедно с Джетро Тъл, по повод техния четвърти юбилей. Тя е единственият гост на турнето им.

На 9 март 2009 г. излиза новият й едноименен албум, който е лицензиран дори в Китай, Хонг Конг, Тайван и Макау.

През юни миналата година Алесия за пръв път идва в България, където се радва на силен медиен интерес. От януари 2010 г., нейният клип „8 o’clock” влиза в ротация в тематичния канал на RAI – Rai Music и става любим и на българската публика. На 8 февруари в Sofia Live Club се състой официалната премиера на новия й видеоклип “Tonight”, който е представен в Италия на 14 март 2010 г.

От юли 2010 г. започна световната промоция на песента “Paradise” (издадена от Time Records) , осъществена в сътрудничество с известния италиански DJ Molella. А на 24 октомври 2010 г., Алесия Д’Андреа се завтъща в България за работа върху клипа на новото си парче «The Flight”.

Семпъл от песента “The Flight”:

http://www.alessiadandrea.com/3.mp3

Допълнителна информация за ReachOut.bg:

Сдружение „Приятелско сърце“ (ReachOut.BG) е международна доброволна организация от млади хора, които имат амбицията да работят за радикално и дългосрочно подобрение на условията за живот на децата, лишени от родителска грижа в България.

За целта e създаден информационен портал www.reachout.bg , който освен че дава актуална информация и новини за всичко касаещо децата лишени от родителска грижа, също така дава и възможност и за дарения. Сдружение „Приятелско сърце“ от 2 години активно работи с най-големия дом за деца лишени от родителска грижа в България – Дом П. Славейков- София.

С помощта на изградената си доброволческа мрежа провежда редица образователни курсове за децата от дома по практически умения и училищни предмети. Целта на сдружението е да върне самочувствието и усмивките по лицата на децата, да ги стимулира, образова и интегрира обратно в обществото.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2010 г.