Nasdaq пада с повече от 3%, тъй като данните за инфлацията в САЩ предлагат известно облекчение на инвеститорите

  • Потребителските цени в САЩ падат през април; Инфлацията все още е висока
  • Coinbase Q1 пада от спад на приходите и нетна загуба
  • Индекси: Dow надолу с 1%, S&P 500 надолу с 1,7%, Nasdaq с 3,2% надолу

НЮ ЙОРК, 11 май (Ройтерс) – Американските фондови пазари се понижиха рязко в сряда, като Nasdaq падна с над 3%, а Dow падна за пети пореден ден, а данните за инфлацията в САЩ не намалиха опасенията на инвеститорите относно лихвените проценти . И икономика.

Референтният индекс S&P 500 загуби 1,7% и сега е надолу с 18% от рекордния си максимум от 3 януари.

Докладът за месечния индекс на потребителските цени (CPI) на Министерството на труда предполага, че инфлацията може да е достигнала връх през април, но ще остане достатъчно силна, за да държи крака на Федералния резерв на спирачките, за да намали търсенето. Прочетете още

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

ИПЦ се повиши с 0,3% миналия месец, най-малкото увеличение от август, докато икономистите, гласували за Ройтерс, прогнозираха, че потребителските цени ще се повишат с 0,2% през април.

Куинси Кросби, главен стратег на капитала в LPL Financial в Шарлът, Северна Каролина, каза: „Това не премахва идеята, че има още много неща за овладяване на инфлацията.

Докато централната банка повишава лихвите, „пазарът се опитва да разбере дали ще видим забавяне на растежа от очакваното“, каза той.

Apple (AAPL.O) Акциите паднаха с 5,2% и бяха най-тежките сред индексите Nasdaq и S&P 500.

„Сега има повече фокус върху Apple“, каза Кросби. „Като се има предвид теглото му, Apple е лидерът на пазара от много гледни точки.“

READ  Прогнози на Belmont Stakes 2022, най-добри залагания: експертен избор за победа, място, събитие, Exacta, Trifecta, Superfecta

Опасенията на инвеститорите дали централната банка ще продължи да повишава агресивно лихвените проценти засегна особено силно растежа на акциите. Предпочитание на потребителите (.SPLRCD) И технология (.SPLRCT)Всеки сектор падна с около 3%, водещият спад в сектора на S&P 500.

Търговците работят на сайта на Нюйоркската фондова борса (NYSE) в Ню Йорк, САЩ на 11 май 2022 г. REUTERS / Брендън Макдермид

Dow Jones Industrial Average (.DJI) S&P 500 се понижи с 326,63 пункта, или 1,02%, до 31 834,11 (.SPX) 65,87 пункта или 1,65% загубиха 3935,18 и Nasdaq комбинирано (.IXIC) 373,44 пункта или 3,18% до 11 364,24.

Петдневният спад на Dow е най-дългата му поредна загуба от средата на февруари.

Енергия (.SPNY) Акциите завършиха нагоре и помогнаха за контролиране на някои спадове на S&P 500 и Dow. Exxon Mobil Corp. (XOM.N) Акциите нараснаха с 2,1%.

Като цяло си струва надминаването на акциите на растеж. Индекс на развитие на S&P (.IGX) Индексът на стойността на S&P падна с 2,8% през деня срещу спад от 0,5%. (IVX).

В четвъртък, когато се появят данните за индекса на цените на производител в САЩ, инвеститорите са нетърпеливи да видят повече данни за инфлацията.

Акциите паднаха тази година след опасенията за лихвените проценти и неотдавнашната украинска война и скорошните блокирания на коронавирус в Китай.

Coinbase Global Inc (COIN.O)Неговите печалби за първото тримесечие паднаха с 26,4%, намалявайки прогнозите за печалбата му за първото тримесечие на фона на сътресенията на световните пазари, които ограничиха апетита на инвеститорите към рискови активи. Прочетете още

Обемът на борсите в САЩ е 15,38 милиарда акции, в сравнение със средната стойност за цялата сесия от 12,75 милиарда през последните 20 търговски дни.

Проблеми, намаляващи със скорост от 2,16 до -1 на NYSE; На Nasdaq съотношението 3,70 към 1 благоприятства спад.

READ  януари. Група 6 може да започне да споделя преписи с Министерството на правосъдието през юли

S&P 500 1 нов 52-седмичен връх и 67 нов минимум; Nasdaq Composite постави 10 нови върхове и 1221 нови ниски нива.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад на Каролин Уолткевич; Допълнителен доклад от Amruta Contegar, Devik Jain в Бангалор и Senate Curve в Ню Йорк; Редактиране от Арун Кьор и Аврора Елис

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.