Народните песни не стряскат „Великолепната шесторка“ – бляскави снимки!

Над 205 000 лева събра мисията на «Великолепната шесторка» до момента

Продължението на историята на Ангелина показа как подкрепата към самотните майки може да им даде шанс да бъдат добри родители и да имат нормален живот

След вторнишкото издание на «Великолепната шесторка» по bTV даренията за проекта на УНИЦЕФ «Семейство за всяко дете» вече надхвърлят 205 000 лева. Освен изключителните изпълнения на звездните дуети на любими народни песни, зрителите видяха и две истории – едната разкри шокиращата съдба на момченце от дома в Шумен, а другата показа, че когато една самотна майка получи адекватна подкрепа навреме, тя може да има нормален живот и да се грижи добре за децата си.

Историята на малко момче от дома в Шумен, което след изоставянето си е прекарало 6 дни в мазе, където плъхове са хапали пръстите му, разплака всички участници и екипа на «Великолепната шесторка». След като съседите подават сигнал, социалните служби настаняват детето в дома в Шумен. Според експертите на УНИЦЕФ най-доброто решение за момчето е да заживее в приемно семейство, като в момента тече процедура по осигуряването на приемни родители.

Зрителите на bTV видяха и продължението на историята на Ангелина, с чиято съдба се запознаха преди месец. Ангелина оцелява благодарение на фондация за жени, претърпели насилие. В продължение на 9 години с младата жена работят различни специалисти и консултанти във фондацията. В момента Ангелина е омъжена, грижи се за двете си деца, които ражда, след като дава първата си рожба за осиновяване. Децата й ходят на детска градина, а Ангелина смята да започне да учи. За семейството й има възможност да бъде осигурено и общинско жилище.

За да подкрепят мисията на „Великолепната шесторка” в чтвъртък от 21.00 часа по bTV ще се включат едни от най-титулуваните български спортисти, специално поканени от Йорданка Благоева. Сред тях са лекоатлетката и световна шампионка Светла Златева, проф. Кирил Костов – бивш гимнастик, който в момента е зам. ректор на Югозападния университет, кметът на Велинград Иван Лебанов, който е първият българин, печелил златен медал на зимна олимпиада и обявен за скиор на века на България, както и европейският шампион по бокс Петър Лесов. В публиката на шоуто се очаква да присъства още председателят на БОК Стефка Костадинова, министър Свилен Нейков и др.

Във вторник Ачо Заберски обяви и новата музикална задача за дуетите във «Великолепната шесторка». Следващата седмица те ще се състезават с диско хитове. Тази седмица победители са Бони и Емо, но водачи във временното класиране до момента продължават да бъдат Албена и Тома.

Коментари (0)

Публикувано в на 13 октомври 2010 г.