Нападат Нова телевизия при разследване за телефонни измамници

Разкриха една от най-големите телефонни измами у нас, при която възрастен мъж беше „ужилен” с над 100 000 лева.

Докато правеше разследване за „ало“ мафията, екипът на Нова телевизия беше нападнат. Измамата беше извършена преди месец. Предполагаемите извършители – Николай-Мечо и Сергей-Шингалото от Горна Оряховица, бяха задържани, докато мамят възрастна жена от София, за което разследващите имат и записи. Това, което кара униформените да смятат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж със 100 000 лева, е мулето им. И в двата случая човекът е един и същ – Георги Георгиев.

В хода на разследването екипът на Нова телевизия отива в квартала на богатите в Горна Оряховица – „Калтинец”. Там се вижда лукс. Много от хората, които живеят в „Калтинец” са уличени в телефонни измами, но продължават да работят с телефоните. Те са без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове.

Там живеят и Шингалото и Мечо. Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му Светослав беше отвлечен за откуп от трима криминално проявени от региона. Мечо също е криминално проявен и осъждан за телефонни измами. И той обаче обитава луксозен имот.

Друг крупен телефонен измамник – Кольо-Мишинито, се е сдобил с още два имота. Той е човекът, за когото се твърди, че е измислил схемата „полицейска акция”.

Журналистите са нападнати от Кольо-Мишинито в един от новите му имоти. Къщата е купена наскоро и още не е ремонтирана. Със съпругата му посрещат екипа с дървено трупче, крясъци, обиди. След това смениха тона и помолиха екипа да ги остави на мира. Това е вторият път, когато репортер и оператор на Нова телевизия стават обект на агресия от телефонни измамници в Горна Оряховица. Този път полицията ги задържа за хулиганство. Следва дело.

„Съдът е приел, че се касае не за дребно хулиганство, а за така нареченото едро хулиганство, което се отличава с особенна дързост и цинизъм. Наказанието за подобно престъпление е до пет години лишаване от свобода”, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Инфо: Агенция БЛИЦ

Коментари (0)

Публикувано в на 24 ноември 2017 г.