Награди БГ Радио – пълен списък и гледай онлайн

В събота вечер в Благоевград бяха връчени Годишни музикални награди на „БГ радио“.

В категорията „БГ изпълнител“ наградата отиде при рапъра Криско.

Позлатеното микрофонче той гушва за втора поредна година, но за пръв път след мини турне в Македония. Рапърът изнесе два суперуспешни концерта в Битоля и Скопие. В столицата на югозападната ни съседка Криско стреля с рими пред повече от 2000 души, които знаеха наизуст текстовете на „Шапка ти свалям“ и „Дали това любов е“. Уличният поет от Габрово им поднесе и неочаквана изненада- акапелно изпълнение на „Македонско девойче“, чиито рефрен бе довършен от ревящите от възторг фенове.

Най-добра „БГ изпълнителка“ стана поп певицата Михаел Филева. Тя взе и приза за албум с „Инкогнито“.

С наградата „БГ група“ си тръгнаха Ice Cream.

Призът за дебют на годината отиде при Михаела Маринова – финалистка от X Factor. Тя грабна и наградата за „БГ песен“ със „Стъпка напред“.

Поли Генова изпълни „If Love Was A Crime“ в светещия си костюм от „Евровизия“. Тя получи наградата „БГ посланик“. Връчиха й я кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и изпълнителният директор на „БГ радио“ Николай Янчовичин.

„Не е нужно нищо повече, стига ми това да знаем, че помежду ни няма граници в тези спиращи дъха моменти!“ – Награда за БГ Текст 2016 бе присъдена на Графа и Илия Григоров.

Симо и Боги от БГ Радио наградиха Pavell&Venci Venc’ в категория БГ Дуо /Трио 2016.

Награда за цялостен принос към българската музика БГ Вдъхновение на името на Ана-Мария Тонкова получиха FSB.

Водещ на събитието бе Рафи Бохосян.

За първи път на публиката чу и пет съвсем нови проекта на Pavell & Venci Venc’, Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев – Iskrata, Дарина Йотова – DARA, VenZi, Ники Бакалов и Виктория Георгиева.

Гледай видео записи от наградите онлайн

По инфо на Dir.bg и агенция Монитор

Коментари (0)

Публикувано в на 20 юни 2016 г.