Над 10 милиона души по цял свят видяха награди „Балканика“! с онлайн видео и снимки

Над 10 милиона души по цял свят видяха награди „Балканика“!

10,7 милиона са гледали първите балкански награди

Първите балкански награди, които се проведоха на 16 май в София, предизвикаха рекорден зрителски интерес. Уникалното музикално събитие, което събра на една сцена звезди от всички балкански държави е гледано от 10,7 милиона зрители в цяла Европа.

Благодарение на медийните партньори, шоуто бе предавано на живо от 10 от най-гледаните телевизии в Сърбия, Румъния, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска, Черна гора и България.

Любопитен е фактът, че Балканските награди са предизвикали интерес и в западна Европа. Над 800 хиляди души от Германия, Швейцария и Австрия са се забавлявали по телевизия Балканика с хитовете на Ана Виси, Желко Йоксимович, Хадисе, Колония, Флори, Емануела и Крум, Ненад Черанич, Емина Яхович, Каролина Гочева, Теодора и Йоргос Яниас, Алисия, Таня Жагар, Акчент, Оливер Мандич.

Две от телевизиите – TVR и PINK, освен за териториите на Румъния и Сърбия, излъчиха наградите и в програмите на своите интернационални канали, които се приемат на територията на Европа, Северна Африка, САЩ, Канада, Нова Зеландия и Австралия.

В България церемонията бе предавана пряко по БНТ1. Според данните на TNS TV Plan средната гледаемост е близо половин милион. По време на рецитала на Ана Виси националната телевизия е лидер по гледаемост, а след 22.00 часа е изпреварила между два и три пъти аудиторията на Нова телевизия.

На снимките:

Желко Йоксимович и Хадисе, които спечелиха наградите за изпълнители на 2009 г. Сръбската звезда спечели и надпреварата за Песен на Балканите за 2009 с „Ljubavi

Коментари (0)

Публикувано в на 9 юни 2010 г.