На живо по ТВ7 и онлайн: Лудогорец – Локомотив /Пд/ и Левски – Славия

TV7 излъчва мачовете от А група

Лудогорец – Локомотив /Пд/ само по TV7

На пресконференция на 5 август официално стана ясно, че TV7 ще излъчва мачове от А група на българското футболно първенство. Телевизията притежава правата за излъчване на 2 мача на кръг.

TV7 започва да излъчва двубоите още от 6 август, събота. Зрителите ще могат да видят срещата между Лудогорец и Локомотив /Пд/ директно от стадиона в Каварна от 20:00 ч. Следващият избор на телевизията е мачът между столичните Левски и Славия, който ще бъде излъчен на живо в понеделник, 08 август от 20:00 ч.

TV7 продължава тенденцията да предлага алтернатива на футболните фенове, които и този път ще имат възможност да проследят срещите на живо и на сайта на телевизията www.tv7.bg

На срещата с журналисти в пресклуб „България” присъстваха г-н Борислав Михайлов, президент на БФС, г-н Валентин Михов, управител на „S.V. – RSA”, г-жа Евелина Колева, изпълнителен директор на TV7 и г-н Бойко Станкушев, член на управителния съвет на БНТ. Те се обединиха околко идеята да се работи в посока на качествено излъчване на българския футбол, така че феновете да бъдат привлечени обратно както пред телевизорите, така и на терена. Г-н Михов благодари на всички, допринесли казуса с правата за парвенството да бъде разрешен, за това, че в България все още има хора, които мислят не само за финансовата част на футбола, но и за моралната. По думите на Борислав Михайлов: „Днес наистина е добър ден за българския футбол”.

От страна на TV7, изпълнителният директор г-жа Евелина Колева обеща на зрителите модерно и уникално представяне на първенството. Тя определи възможността телевизията да излъчва мачовете от А група като изключително предизвикателство, но и голяма отговорност пред БФС и всички футболни фенове. „TV7 ще се стреми да излъчва първенството единствено в интерес на зрителите, като за тази цел ще предложи високо качество на излъчването, съпроводено от експертни и безпристрастни коментари и анализи, с които да се покажем играта от всички страни и от всички гледни точки”, сподели г-жа Колева и допълни: ”Целта на екипа ни е феновете да получат ексклузивно преживяване, максимално близко до случващото се на терена”.

Г-жа Колева представи и част от  младият и амбициозен екип, който ще работи за отразяването на двубоите. В него влизат Мартин Томанов, с телевизионен опит като коментатор на мачове от водещите европейски първенства и Стоян Янков – един от най-известните футболни статистици у нас. От стадиона на живо ще предават репортерите Владимир Иванов и Петър Стоянов – и двамата са с журналистически опит в различни медии, отразявали са световни и европейски първенства в различни видове спорт. В следващите седмици предстои да бъдат привлечени и други доказани професионалисти в областта.

Коментари (0)

Публикувано в на 6 август 2011 г.