На живо от Евроспорт – тенис Григор Димитров

Евроспорт ще продължи да излъчва един от най-интересните и драматични спортни турнири в света, след като сключи нов 5-годишен договор с Американската тенис асоциация.

Спортният канал ще предава US Open до 2022 г. на територията на цяла Европа, с изключение на Великобритания и Ирландия, където по традиция използва сублицензни права.

Новото споразумение отново осигурява на Евроспорт ексклузивни права върху излъчването на Откритото първенство на САЩ, затвърждавайки позицията на популярната телевизия като „Дом на турнирите от Големия шлем” и доставчик на най-интригуващото спортно съдържание.

Договорът ще даде възможност на феновете да наблюдават на живо в ефира на Евроспорт и на онлайн платформата Eurosport Player изявите на най-големите тенис звезди, сред които Рафаел Надал, Роджър Федерер, Григор Димитров, Симона Халеп, Гарбине Мугуруса и още много други.

Спортната телевизия ще продължи да отразява турнирите от Големия шлем, предоставяйки на феновете единствено по рода си съдържание, както и подробни коментари и анализи от най-компетентните тенис експерти в света.

Екипът от експерти на Евроспорт ще включва авторитетни специалисти като Матс Виландер, Крис Евърт, Барбара Шет и Джон Макенроу, както и световноизвестният треньор Патрик Муратоглу. Борис Бекер пък ще се завърне в състава и ще коментира турнирите в ефира на Евроспорт – Германия.

„US Open винаги е бил специален турнир. Това е един двуседмичен празник за феновете на тениса, който създава част от историята на Големия шлем. Много сме развълнувани от удължаването на договора ни с Американската тенис асоциация до 2022 г.“, заяви изпълнителният директор на телевизията Питър Хътън.

Наред с US Open, Евроспорт държи правата за излъчването и на „Аустрелиън Оупън“ и „Ролан Гарос“ на територията на 50 европейски страни, както и „Уимбълдън“ за територията на 34 държави в Европа.

Виж Евроспорт

Спорт на живо: тук, тук, тук и тук

Коментари (0)

Публикувано в на 19 ноември 2017 г.