На живо: Баку 2015 от БНТ HD

БНТ HD излъчва на живо първите европейски игри БАКУ 2015

Основен акцент в програмата на БНТ HD ще бъде представянето на  българските спортисти на шампионата

БНТ HD ще излъчи на живо първите в историята на спорта Европейски игри Баку 2015. На 12 юни (петък), точно в 18:55 часа, спортният канал на националната телевизия ще предаде пряко официалната церемония по откриването на първенството в Азербайджан. Очаква се в игрите да участват над 6000 спортисти от 50 държави.

Основен акцент в програмата на БНТ HD ще бъде представянето на българските спортисти на игрите. Всяка вечер в програмата на БНТ 1 и БНТ HD зрителите ще се запознават със случилото се на стадиона в Баку през деня в обзорната студийна програма „Днес на игрите в Баку“. Водещи са Цветелина Абрашева и Методи Манченко. От мястото на събитието ще коментират спортните журналисти на БНТ Антония Близнакова, Свобода Маданска, Георги Славчев.

Общо 127 от най-добрите български спортисти (67 мъже и 60 жени) ще представят страната ни в състезанията, които предстоят в азербайджанската столица от 12 до 28 юни. България ще участва в 23 спорта (от общо 30). Петкратната олимпийска медалистка Мария Гроздева ще бъде знаменосец на българската делегация по време на откриването на първите европейски игри в Баку.

Първите Европейски игри ще следват модела на други подобни континентални формати – Азиатските игри или Панамериканските игри. Очаква се в 11 спорта да се разпределят квоти за Олимпиадата в Рио 2016: стрелба с  лък, лека атлетика, бокс, колоездене, стрелба, плуване, тенис на маса, таекуондо, триатлон, волейбол и борба.

Виж БНТ HD

Спорт на живо: тук, тук, тук и тук

Коментари (0)

Публикувано в на 11 юни 2015 г.