„Музикална академия“ композира авторски песни с онлайн видео и снимки

„Музикална академия“ композира авторски песни

Мисия „Авторска песен” в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

Мисията “авторска песен” е голямо професионално предизвикателство към звездите в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ. Музикантите  имаха само няколко дни, за да композират музиката и  напишат текста на нова песен. Те разполагат с пълна свобода, тъй като няма ограничение за стила  и темата на новото парче.  Легендите, актуалните звезди и групата на младите таланти ще изпълнят 3-те нови песни на концерта за елиминации  във вторник.

Опитът си каза думата и най-бързо и с лекота се справи  отборът на легендите. Още в първите минути след като състезанието беше обявено те се впуснаха да обсъждат кой коя част от творческия процес да поеме. Най-активни бяха Коцето Калки и Кичка Бодурова. Калки веднага се захвана да мисли аранжимента на парчето, докато Кичка умуваше над текста. Техните усилия обаче не срещнаха одобрението на Стенли, който както винаги не беше възхитен, че трябва да играе в един отбор с групата на легендите. Той многократно критикуваше музиката към песента, наричайки я детска и глупава.

В отбора на актуалните звезди Дичо и Поли Генова взеха задачата присърце и  много бързо намериха правилната тематика “Make love, not war”. Поли се залови да пише текста, докато Дичо подкрепяше всяка нейна идея и с китара в ръка се опитваше да уплътни красивите думи с мелодия.

В отбора на младите таланти нещата не вървяха толкова гладко. Оказа се, че шоколадовата Прея е написала около 20 текста, което автоматично я направи най-опитна в техния отбор. Красивата Мария се съгласи да изпълни песента, но си призна, че няма опит с композирането и ще остави това на колегите си. Младите таланти потърсиха помощ от специалист и в крайна сметка решиха песента им да бъде по-бърза, весела и закачлива.

Прея, Калки и Етиен ще се борят за оставане в шоуто.  Прея и Калки вече са били  на  елиминации, но на Етиен му е за първи път.   Кой от тях ще продължи  да живее  и репетира в академия  и  кой ще се прибере вкъщи предстои да решат зрители чрез своя вот.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 4 ноември 2013 г.