„Музика под звездите“ безплатно в София /видео/ – очаквайте в Пловдив с онлайн видео и снимки

„Музика под звездите“ безплатно в София /видео/ – очаквайте в Пловдив

Площадът пред Народния театър едва събра приятелите на Фортисимо Фест

“Музика под звездите” даде силен старт на второто издание на фестивала

На 10 септември на препълнения площад пред Народния театър стартира второто издание на Фортисимо Фест.  Хиляди станаха съпричастни към изключителното музикално преживяване, подготвено от Максим Ешкенази и Фондация „Америка за България”. Станалият вече традиционен концерт „Музика под звездите” тази година събра още повече приятели на фестивала от същия концерт през 2010 г.

В пълно съзвучие с разнообразната програма, която Маестро Ешкенази беше подготвил, пространството бе изпълнено с почитатели на класическата музика от различни възрасти. Младежи, деца, майки с колички, възрастни хора – всички те споделиха празника заедно. По-голямата част от хората останаха на крака повече от 2 часа до края, който беше забележителен с пиротехническото шоу, осъществено в такт музиката от култовия филм Междузвездни войни.

Музиката от Междузвездни войни – темата на републиката, Джон Уилиамс, Фортисимо Фест, 10-ти септември 2011г, София, Народен театър:

Публиката посрещна виртуозните изпълнения на цигуларя Марио Хосен с възторг, аплодира бурно композициите и изпълненията на Георги Андреев, както и изключителното участие на солистите от НФА „Филип Кутев”, остана безмълвна от емоцията, с която я дари мелодията, излязла от гайдата на малкия родопски майстор Петър Бодуров.

Марио Хосен, Фортисимо Фест 2011г., 10-ти септември, Народен театър – София:

Детето-чудо гайдар Петър Бодуров на Фортисимо Фест, 10-ти септември 2011, София, Народен театър:

Композиторът Георги Андреев на Фортисимо Фест 2011. София, Народен театър, 10-ти септември:

След успешното излъчване на „Музика под звездите” в интернет,  с което за първи път в България класически концерт беше предаван в реално време и гледан в различни краища на света, екипът на Фортисимо Фест се готви за следващото събитие в пловдивския Античен театър. Концертът със същото заглавие – „Музика под звездите”, който ще бъде основен акцент в културния форум Нощта на музеите и галериите 2011 и ще се случи на 17 септември от 20:00 часа, също може да бъде гледан в сайта на фестивала – http://www.fortissimofest.com.

Публиката в Пловдив ще има удоволствието да чуе великолепния пианист Саркис Балтаян, който на 12 септември пристигна в България. Саркис живее и работи в САЩ, но е родом от Пловдив и с радост очаква срещата си с публиката в града на тепетата. Концертът в Амфитеатъра на 17 септември също е с вход свободен.

Коментари (0)

Публикувано в на 13 септември 2011 г.