Музика на Фамилия Тоника по БНТ и Радио София в памет на Гого

Радио София посвещава музикален ден на Гого от „Тоника“

Радио София – БНР посвещава петъчната си музикална програма на Гого от „Фамилия Тоника”. На 17 януари, всеки  час от програмата на радиостанцията ще започва с по една емблематична песен на музикалната формация.

„Посвещаваме този радиоден на Гого не за да го запомним, а защото няма да го забравим”, отбелязва Митко Димитров – директор на Радио София. „Песните, които свързваме с усмивката на Гого и с характерния му глас са неизменна част от нашите спомени, от нашето детство или студентски години, с любовта и хубавите моменти от нашия живот”, допълва още Митко Димитров.

Песните на формациите, част от които е бил Гого, нямат възраст, а гласът на Георги Найденов ще остане в сърцата на поколения българи.

С въвеждането на новата програмна схема на Радио София – БНР от началото на ноември 2013 г., първата песен след новините на кръгъл час е българска. Това е част от програмната стратегия на медията, в която е заложено музикалната линия на радиото да е изчистена, в унисон с най-новите тенденции в музикалното радиопрограмиране и с подкрепа към българската музика.

Концертът-бенефис на „Тоника” в памет на Гого по БНТ

Българската национална телевизия продължава излъчването на най-големите хитове на „Фамилия Тоника” в памет на напусналия ни Георги Найденов-Гого. И на 16 януари (четвъртък) рубриката „Ретро следобед”, която е с начален час 16:20, ще бъде посветена на бенефиса на „Тоника”, „Тоника СВ” и „Домино”, който се състоя на 23 септември 1994 г. в зала 2 на НДК.

Благодарение на БНТ зрителите ще си припомнят най-хубавите песни на легендарната група, сред които „Бургаски вечери”, „Нощ над града”, „Есен”, „Къде си, лято” и много други, с които са израснали поколения българи.

Режисьор на спектакъла е Явор Бобев, сценарист – Стефан Диомов, а оператор – Зефир Близнаков.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 януари 2014 г.