MONA е млада, различна и с характер – тя е новата ЗВЕЗДА!

Най-младият артист на Стерео стая – MONA – отправя предизвикателство към фалшивите ‘звезди’

Видеото към дебютния ѝ сингъл „Звезда” ще бъде представено на 26 май в клуб „Night Flight

MONA, най-младата изпълнителка на Стерео стая, засне видеото към дебютния си сингъл „Звезда”. Парчето предлага съвременно поп-рок звучене и предизвикателен текст. „Звезда” е своеобразен отговор на случващото се в музикалната индустрия, с който Мона смело заявява присъствието си с талант, чар и неподправен рокаджийски дух.

MONA не е просто поредната ‘звезда’. Само на 17 години, тя вече има завидна музикална биография зад гърба си. Започва музикалната си подготовка на 8-годишна възраст, а на 13 вече има своя клубна група. Вокалист е на „Нафталин”, които през 2005 подгряват на Cesaria Evora на концерта й в София.

Талантът на MONA не остава незабелязан във втория сезон на Music Idol, когато бъдещата рок принцеса е полуфиналист. Не закъснява продуцентският договор от Sofia Music Enterprises, които по-късно поверяват грижите за нея на най-бързо развиващия се лейбъл за млада българска музика Стерео стая. Само година по-късно дебютният сингъл на Мона, „Звезда”, е вече факт.

Автори на „Звезда” Morten Schjolin, Katie Ashley Underwood, Милен Кукошаров и B.O.Y.A.N., а китарите са на Жоро Янев. Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Действието се развива в елитната Първа Частна Английска Гимназия „Уилям Шекспир”, а в класа на MONA са и останалите артисти от Стерео стая – Криста, B.O.Y.A.N. и KNAS. Продуцентът им Мария Илиева се превъплъщава в нестандартната роля на строга учителка по математика.

MONA се изправя срещу безсмисленото комерсиализиране на една музикална индустрия, в която фалшът и прекалената показност доминират. С доза чувство за хумор видеото осмива измислените ‘звезди’. Те са противопоставени на ърбан културата, където емоциите и вярванията са по-чисти и стойностни.

Видеото към „Звезда” бе заснето в рамките на един ден. Освен артистите на Стерео стая, участие в него имат и три очарователни студентки от НАТФИЗ  – Алиса Атанасова, Сияна Ковачева и Силвия Филева,  момчетата от група Keep The Faith, както и няколко уникално добри скейтъри и блейдъри.

„Забавлявахме се много,” споделя MONA. „Най-хубавото беше, че имах подкрепата на Стерео стая. Страхотно е да съм част от лейбъла – дава ми свободата да изразявам себе си, правейки това, което най-много обичам.”

Звезда” ще се завърти по родните медии до края на май. Песента има и английски вариант със заглавие “Pop Trash”. Стерео стая и MONA представят новото и свежо звучене на българската музика.

Усети стила в новата ЗВЕЗДА сега!

Коментари (0)

Публикувано в на 22 май 2010 г.