Много награди очакват феновете на фентъзито и bTV

bTV пуска игра с видео загадки за съботния блок от фентъзи сериали

Почитателите на фентъзи филмите вече могат да се включат в новата интернет игра на bTV за съботния блок от сериалите „Мечът на истината”, „Приключенията на Мерлин” и „Робинзон Крузо”.

За целта трябва да познаят от кой сериал е видеото, което ще бъде публикувано всеки понеделник в секциите на трите сериала в раздел „Видео”, както и как завършва сцената. Отговорите ще се приемат на series@btv.bg.

bTV ще обявява печеливши участници след края на всеки сериал. Над 10 победители ще бъдат определени чрез жребий, в който ще участват отговорилите вярно на всички видео загадки.

Специалният блок с фентъзи сериали тръгна от 26 септември по bTV.

Всяка събота от 13 ч. един след друг ще се излъчват едночасовите серии на "Мечът на истината", "Приключенията на Мерлин" и "Робинзон Крузо"

Три часа вълнуващи приказни истории, подходящи за цялото семейство, подготвя bTV за своите зрители от 26 септември. Всяка събота от 13 ч. един след друг ще се излъчват едночасовите фентъзи сериали "Мечът на истината", "Приключенията на Мерлин" и "Робинзон Крузо".

Поредицата от 22 серии "Мечът на истината" открива фентъзи блока, като ще проследи удивителната трансформация на дърводелеца Ричард Сайфър в магически лидер. Сайфър се съюзява с мистериозната красива жена Калан Амнел и мъдрия стар съветник Зед, за да спре кръвожаден, свиреп тиранин, устремил се към пълно господство.
Сериалът е по популярната фентъзи поредица на Тери Гудкайнд "Мечът на истината", издадена на над 20 езика, включително в България. В главните роли на Крейг Хорнър, Бриджит Рийгън и Брус Спенс.

От 14 часа ще се излъчва новата английска суперпродукция от 13 епизода "Приключенията на Мерлин", която ще даде на зрителите на bTV съвсем нов поглед върху историята на известния магьосник от легендата за крал Артур.
Действието в сериала се развива в митичния град Камелот, във време много преди зората на историята. Това е фантастичен свят от легендарни зверове и мистериозни хора, опасен свят, в който магията е забранена от безмилостния тиранин Утер Пендрагон, а Мерлин и Артур са още младежи. В главните роли са Колин Морган, Брадли Джеймс, Антъни Хед, Ричард Уилсън, Кейти Макграт и Ейнджъл Колби.

Фентъзи блокът ще завършва с вълнуващата адаптация на класическия роман на Даниел Дефо "Робинзон Крузо", създадена през 2008 г. като копродукция на САЩ, Канада и Южна Африка. Увлекателната поредица от 13 епизода изпраща героя да се бори за оцеляване на пустинен остров, като за своя защита има само разума си. В главните роли са Филип Уинчестър, Сам Нийл, Ана Уолтън, Мия Маестро, Тонгай Арнолд Чириза, Марк Декстър и др.

Коментари (1)

Публикувано в на 28 септември 2009 г.