Ммм.. ароматно! Използвай чая за подправка с „Фиеста ТВ“

Акцентите на Фиеста ТВ за седмицата от 3 до 9 май

Сражение в кухнята на финалната права

След като разбрахме колко важно в кухнята е да опитваш храната, която готвиш, тази седмица стигаме до заключителния етап на кулинарната надпревара „Сражение в кухнята”. Донякъде изненадващо за съдиите, до финала оцеляват 3 жени – изненадващо, понеже 85% от професионалните готвачи са мъже.

Вече е ясно, че следващият главен готвач на Америка ще е жена. Да, но коя? Дали деликатността и интуицията на Отъм имат място в професионалната кухня, или тихата методична сигурност на Сара е по-добра, и дали нахаканата до арогантност Кейти от Ню Йорк не притежава идеалните качества?

Гледайте финалните акорди на „Сражение в кухнята” през почивните дни. Останете с най-напеченото състезание и вероятно ще се почувствате облекчени, че няма да ви се наложи да се явявате на подобно интервю за работа.

Великолепния китаец ще ни посвети в готвенето с чай

В авторското си шоу „Великолепния китаец” Мин Сай не препитва кандидати за слава като в „Сражение в кухнята” , а от душа и сърце се отдава на създаването на оригинални и възвишени ястия, съчетаващи неочаквани съставки. Тази седмица Мин Сай ще ни покаже, че освен за пиене, чаят става и за готвене.

Всички знаем колко е полезно пиенето на чай, как забавя стареенето и предпазва от рак, но истината е, че не всички обичат да го пият. Мин Сай обаче е намерил начин да съчетае полезното с приятното – като го използва за подправка. Чаят придава неповторим опушен вкус на ястията. Докато приготвя риба, говеждо и миди с ароматната чаена смес, Мин Сай дава безценни съвети за това как да избираме чай, разбира се, след като сме научили от него как да избираме  филета от сьомга.

След като се вдъхновите от Великолепния китаец, можете да отидете на сайта на телевизията fiestatv.tv, където ще намерите всичките му рецепти, заедно с безценните съвети, до които Мин Сай е стигнал след дългогодишна практика.

Виното се пие със стил

Чудите се дали бяло месо може да се поднесе с червено вино, от какво грозде се прави розето и кога е уместно да се вдига тост – на всички въпроси, свързани с етикета и културата на пиенето на вино ще ви отговорят Ирена Ковачева и най-отбраните сомелиери на България.

В максимално компактна и същевременно изчерпателна форма ще научите всичко, което трябва да знаете, когато отворите бутилка вино. Гледането на „Вино и стил” едва ли ще ви направи специалист-енолог, но вероятно ще увеличи насладата ви от пиенето на вино – защото вино се пие най-вече в добра компания и за удоволствие. Наздраве!

Коментари (0)

Публикувано в на 3 май 2010 г.