Младост 5 по bTV разсмя Слави Трифонов!

Краси Радков и Сиромахов усмихнаха Слави

Венета Харизанова е гореща съседка в „Младост 5“

Слави Трифонов изгледа един от епизодите на най-новото комедийно шоу „Младост 5“, което екипът му снима в Модерен театър. Водещият се появи в залата спортно облечен, с меденка и капучино в ръка, и насърчаваше непрестанно главните действащи лица на сцената – Краси Радков и Иво Сиромахов. Слави им се смя от сърце, пляскаше и се включваше с коментари.

Импровизационното шоу е по лиценз на Schillerstrasse на Seven One. В германският му вариант се нарича „Шилер щрасе“, по името на известна местна улица. В Москва са кръстили предаването „Южное Бутово“ – на тамошен квартал.

У нас пък е „Младост 5“. В панелката дневната с ярък оранжев диван и стар телевизор делят Иво Сиромахов и Краси Радков, а от време на време им идват гости. Режисьорът, който командва парада и им дава задачи – направи това, падни, стани, отвори хладилника, е Тошко Йорданов, когото в шоуто наричат Модератор.

Колегите му го майтапят, че царства в папамобил, а всъщност е изолиран в прозрачна кабина, в която диктува на актьорите различни команди. Те нямат ни най-малка представа какво точно ще им нареди той – в един от епизодите например на тема повреда в парното, той кара Иво да изпее любимата си песен, зъзнейки. Сценаристът подхваща „Когато бях овчарче“, а Краси пък трябва да включи треперейки. После по команда на Модератора се превръщат в пингвини, озовали се на леден къс. Забавен е и скечът, който Радков прави пак по нареждане на Модератора – да запали огън в ледения апартамент с подръчни средства и той без да се колебае оскубва един от храстите в саксия.

Много екшън има и при появата на Венета Харизанова – тя е секси съседката от първия етаж, която напук на аварията, се вестява по ярък бански и на високи токчета, все едно е жарко лято. После кара Иво и Краси да си направят плаж на пода, а те пък като добри кавалери бързат да я омажат с крем. Всичко това е придружено с много стойки, шеговити реплики, майтапи. В друг момент Харизанова трябва да направи импровизиран снежен човек и тя, без да се замисля, взима кисело мляко от хлидилника и го изсипва върху главата на Иво.

Иван Стоянов от Ку-ку Бенд също влиза със замах в епизода – в ролята на шантав майстор, ремонтиращ парното. За кратко зрителите ще видят и Карла Рахал, която е в ролята на съвестна пощальонка.

Модераторът има правото да нарежда всичко в слушалката на актьорите, а те бързо-бързо да реагират. Да даде заповед на Краси да изгаси пожар като Лили Иванова. Или пък Иво да попречи някак на Краси, но така както би го направил Жорж Ганчев да речем.

Епизодите ще се излъчват всеки петък от 20 ч. по bTV. Стартът е на 15 март. В сериите ще вкарват различни гост-актьори според ситуациите, които разиграват – досега се знае, че съседи на Радков и Сиромахов са Мариан Бачев и моделката Венета Харизанова. Ползвали са уменията и на фолк ветерана Милко Калайджиев. Режисьор на шоуто е Християн Ночев, снимат с общо седем камери.

Във всеки епизод ще има по 2 истории от по двадесетина минути продължителност. На Йорданов помагат и други двама сценаристи от екипа на Слави – Ивайло Вълчев и Филип Станев. Те са тези, които раздвижват актьорите с необичайните задачи.

Актьорите импровизират в 90% от случаите и понякога взимат неочаквани решения дори и за сценаристите. Друг път се случват непланирани неща – като например паднал говорител на певицата Емануела, също включена в шоуто. Тошко Йорданов разбира за инцидента и действа също импровизирано – сцената е готина и за да не разваля нещата, кара актьорите да изнесат фолк певицата най-неочаквано за всички.

„Най-големият чар е когато даваме задачата на актьора и той първите 10 секунди не знае къде е, какво да направи“, обяснява Тошко Йорданов за екшъна по време на снимки.

Евгени Димитров Маестрото, който също е в екипа, пък разказва, че има и участници, които не са актьори. Техните импровизации също са непосредствени и носят смях. Инак докато снимат епизодите в залата има публика, която реагира и камерите записват всичко – няма режисиран смях, както в ситкомите например. Хората се кикотят на това, което им се смешно, а не следват надписи „аплаузи“ или „тишина“ например.

„Някога е такъв купон, че дори и операторите не могат да се сдържат – споделя Ивайло Вълчев. – 20 години вече снимаме, такова нещо не ни се е случвало.“

Инфо и снимки: Агенция Дартс нюз

Как се прави импровизационно комедийно шоу, трудни ли са задачите, които Модераторът Тошко Йорданов поставя на Краси, Иво и компания вижте тук – http://www.btv.bg/shows/mladost5/videos/video/1737581605-Kakvo_shte_vidim_v_novoto_komediyno_shou_na_bTV_Mladost_5.html

Коментари (2)

Публикувано в на 10 март 2013 г.