Младежи изнасилват с дървен прът в Ничия земя

Ничия земя – брутални престъпления, извършени от деца – къде сбъркахме?!

Тази събота “Ничия земя” не е за хора със слаби нерви! Даниела Тренчева разказва ужасяваща история за гаврата с пастира Николай Николов от село Косталево, който е напит, бит и изнасилван с дървен прът до припадък от група младежи, сред които и непълнолетни. Извършеното от тях престъпление и последиците от него не могат да се възприемат. Граничещото с лудост издевателство превръща един 54-годишен мъж в жив труп. Човекът, който съжалява, че е оживял, агонизира от срам заради преживяното и търси справедливост, се съгласи да разказва, въпреки претърпяното разкъсващо унижение.

“Бездействието на родители, учители, съседи, полицаи – както става ясно – ражда още по уродливите прояви на жестокост…

Тази история предхожда във времето зверствата на двете деца, които убиха от бой 53-годишния бездомник във Варна в средата на януари. Предхожда и зверското убийство в Провадия, през ноември миналата година, когато 14- и 17-годишни момчета биха до смърт и изнасилиха възрастна жена, за да й вземат парите.

Насилниците от врачанското село Косталево са на свобода, с условни присъди и живеят само на метри от едва оцелелия със спукано дебело черво, перфориран пикочен мехур и разкъсан анус. И ако тогава държавата си беше научила урока, съселяните му, които си мълчат – също, а от заведенията не гонят и до ден днешен него, защото мирише, вместо насилниците, може би някои от следващите истории можеше да бъдат предотвратени. И мъртвите да са живи.”

“Ничия земя”, 10 февруари, събота от 18:00 часа

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 9 февруари 2018 г.