Митьо Крика рисува „Сътворението на света“… в петък, 13-и

МИТЬО КИКА, САМАНТА И НИНА НИКОЛ В ЛЮБОВЕН ПЕРФОРМАНС

Петък, 13-и – вярвате ли във фаталности?
Ако е така, заповядайте в хотел „Лозенец” на 13.02. от 17.00 ч.

Три популярни личности се впускат в невероятно арт приключение, което ще отключи неподозирани у тях заложби. До магията на любовта и изкуството ще се докоснат известните персони под вещото ръководство на Стефка Балджиева – създателката на пръстовата живопис и теорията за отключване на просперитета чрез изкуство.

Място на действието – хотел „Лозенец”. Младата режисьорка –утвърдената светска журналистка Нина Никол ще филмира и ще проследи може ли да се стане художник за дни и как тези неподозирани способности променят съдбата.

Докато Митьо Крика ще рисува на платно Сътворението на света, направляван от феноменалната Стефка Балджиева, която има десетки излобжи по света и у нас, над 5000 продадени картини и стотици последователи на „Школата по нетрадиционна живопис”, домакинът от хотел „Лозенец” – сомелиер N 2 на България, Живко Желязков ще представи на журналистите вината – еликсири на любовта, подходящи за деня на влюбените.

Младата певица Саманта също ще твори, но не музика, а под съпровод на песен ще рисува без четка и палитра…

Това не е всичко. Магията на изкуството продължава – на петък 13-и, но месец март, когато участниците във фаталния перформанс ще демонстрират как са усвоили рисувалните умения след няколко урока при Стефка Балджиева.

Нина Никол ще проследи процеса на трансформация, но не като телевизионен, а като кино хроникьор. Преди това обаче предстоят още изложби, както и участие на други известни персони в съзидателния процес на отключване на подсъзнателните творчески заложби под магическото въздействие на изкуството.

Коментари (1)

Публикувано в на 12 февруари 2009 г.