„Мисля си“ за поклон пред новия хит на Ice Cream /видео/ с онлайн видео и снимки

„Мисля си“ за поклон пред новия хит на Ice Cream /видео/

Гледай видеоклипа онлайн, (вариант 2)

Българските рап изпълнители Ice Cream се завръщат след дълго мълчание, но по-силни от всякога.

Новият им хит „Мисля си“ е заснет в Борисовата градина, София, а в ролята на главни действащи лица са две деца – момиче на 5 (Ния) и момче на 6 години (Виктор).

Песента е уникална с това, че съчетава звука на гайдата и черната музика. В клипа се появява гайдарят Генади Ников.

Но най-въздействащ е текстът на парчето – просто си личи, че е написан от душа.

Музиката е на Даниел Димитров, текст и режисьор – Малин Миланов – Монти, оператор: Brian Hankey. Сингълът е от неиздадения албум „ДДС”.

„Мисля си” е реалистична песен с оптимистична нотка. Мислите на един човек, който всеки ден среща едни и същи проблеми, опитва се да промени нещо, да се пребори, но не успява. Не успява, защото почти всички се оплакват, чакат някой да реши проблемите им. Така се ражда идеята за тази песен. Мислейки си за това мисловно бездействие наоколо, хората не искат да се срещат лице в лице с проблемите, защото това коства усилия, а ние сме мързеливи и оправдаващи се.

„Искаме хората да мислят, да са активни и се опитваме да ги предизвикаме!” – споделят Ice Cream.

Гайдата е символ на българската душа. Душа, която трябва да се изправи и да възвърне увереността и силата си. А дали е актуална или не, това казват хората. Когато едно общество бездейства в мислите си и делата си, има нужда от „подбутване“.

Музиката е добро решение !

Режисьорската концепция на клипа загатва за ефирно докосване до душевността, за което мелодията отваря сетивата. Тя именно е тази зареждаща енергия, от която всички имаме нужда, за да започнем да чуваме, виждаме, мислим. Образът на гайдаря символизира и симбиозата между модерно и история, съобщават от „Български фактор“.

От Ice Cream споделят още, че вече са започнали работа и по втори клип от албума, който е заснет преди няколко години. Следва и трети, който ще изненада почитателите на позабравената рап група.

Във VBOX7, известен с „хейтърите си“, клипът събира към момента 3021 гласа „за“ и само 95 „против“.

Най -известният хит на Ice Cream – „Борбата“

Със звука на изстрели в „Мисля си“, хитът от Ice Cream много напомня на култовото парче „Paper Planes“ от M.I.A. – виж го

Коментари (0)

Публикувано в на 25 януари 2012 г.