Миски се борят за живота на Анибел – прочети и помогни! (+видео)

Две „Лейди България” ще спасяват четиригодишна кукла

Блондинките потресени, че бащата не иска да даде бъбрека си

Две шеметни блондинки, които са носителки на титлата „Лейди България”, ще направят всичко възможно, за да изтръгнат от лапите на смъртта четиригодишната Анибел Белчева. Историята на малката сладурана, която събира все повече приятели във Фейсбук, толкова трогнала Цвети Разложка и Петя Станчева, че те решили да я подкрепят, но не само на думи.

За да продължат да светят очите на момиченцето, трябва да му бъде присаден бъбрек. В момента то е на хемодиализа четири пъти седмично, за да може да съществува. То не може да тича, да играе, нито пък да пие вода.

За малката Анибел Белчева животът започва трудно още от раждането й.  Майка й се разделя с баща й и гледа малката сама. Бъбреците на момиченцето се увреждат заради лекарска грешка. През август 2008 г. то е прието в болница с повръщане и поради ненавременно лечение, едва проходило, то вече е на хемодиализа. В началото на тази година малката се разболява от вирусна инфекция и бъбреците й отказват да работят.

Заболяванията на Анибел са няколко – хемолитично-уремичен синдром, терминална бъбречна недостатъчност (последен стадий)  и високостепенна артериална хипертония. Малката красавица не може да пие, защото получава отоци в белия дроб заради отказа на бъбреците.

„От високото кръвно, което е стигало до 230 на 180, се увредиха и очите й”, плаче майката на Анибел Ангелина. Най-ниското кръвно, което детето поддържа с лекарства, е 140 на 100, което е ужасно за едно толкова малко човече.

За да оцелее Анибел, трябва да й бъде направена трансплантация на бъбрек. Донор най-вероятно ще стане баба й, тъй като бащата категорично отказва да се лиши от бъбрека си. Майката на момиченцето не може да е донор, тъй като е прекарала инсулт.

„Анибел е толкова добричка и послушна, истински герой е”, не може да сдържи сълзите си майка й. Голямата мечта на сладураната е да може да пие колкото иска вода и да може да порасне. Защото за ужас на роднините си усеща с вродения инстинкт на децата, че това може и да не се случи.

За трансплантацията на малката красавица са необходими 50 000 евро – сума, която кара майка й да мисли, че за момиченцето й няма шанс.

Според Петя и Цвети обаче сумата може да се събере, ако много хора участват, макар и с малко средства. Затова те са решили да призоват колкото се може повече заможни бизнесмени да подкрепят момиченцето в борбата му за оцеляване и вече имат насрочени срещи на ключови места в различните браншове.

Освен това те имат намерение и да организират в най-скоро време събитие, на което да се съберат средства за лечението на малката хубавица.

А който иска да помогне на Анибел да живее, може да изпрати SMS с текст DMS ANIBEL на тел. 17 777, или да дари пари в дарителската сметка на момиченцето в Първа инвестиционна банка

BG19FINV91501304458500

на името на Анибел Методиева Белчева

Помощ за Анибел:

Коментари (0)

Публикувано в на 6 октомври 2010 г.