Мис България представя стихосбирка на Мери от Мери Бойс Бенд с онлайн видео и снимки

Мис България представя стихосбирка на Мери от Мери Бойс Бенд

Мери от Мери Бойс Бенд издава стихосбирка с името „Непознати улици“

Месец, след като БГ групата на 2012 пусна на музикалния пазар новия си албум „Непознати улици 2012“, вокалът и автор на всички й песни – Мария Мутафчиева издава и книга с това име. Мери е събрала в това издание своите ранни стихове и първите си текстове за песни. Илюстрациите и дизайнът са дело на Невена Ангелова – художник и преподавател в НХА.

Към книгата има и подарък – CD „Непознати улици 2012“. То включва 12 композиции  – презаписани версии на култовите песни отпреди десет години, както и неиздаваните до момента „Опит за летене“, „Когато сън Земята заспи“ и инструментал на най-големия хит на Мери Бойс Бенд „Непознати улици“ – поместен и в учебника по музика за седми клас.

Мери споделя: „Текстът на една песен винаги е бил водещото начало за мен. Това, че съм филолог по образование, разбира се, ми помага, но ме прави и много самокритична… Никога преди не съм мислила, че ще издам стихосбирка… Румяна Емануилиду (редактор и издател) пое инициативата и ме покани, а аз първоначално се почувствах странно неподготвена за това… Но всеки от нас започва отнякъде… Когато си в публичното пространство, хората знаят всичко за теб от момента, в който си влязъл в полезрението им. Книгата „Непознати улици“ открехва врата към времето преди да стана Мери. Тя е моето начало като автор. Албумът пък е изключително важен за Мери Бойс Бенд, защото събира в едно първите авторски песни на групата! Сигурна съм, че за нашите почитатели ще е интересно да се срещнат със самите нас от друго време!“

Мери от МЕРИ БОЙС БЕНД представя „Непознати улици“ ексклузивно в ХЕЛИКОН на „Витошка“ и „Патриарха“

Мария Мутафчиева – Мери ще представи пред публика стихосбирката си „Непознати улици“ на 5.07 (четвъртък) от 18,30 часа в книжарница ХЕЛИКОН в София, бул. „Патриарх Евтимий“ 68 (ъгъла с „Витоша“). Всеки ще има възможност да получи автограф и да се снима с певицата. Стихове ще прочетат актрисата Деляна Хаджиянкова и носителката на титлата Мис България – Ромина Андонова!

Мария Мутафчиева е родена в Бургас. Свири от шестгодишна на пиано. Завършва Математическата гимназия в родния си град, след което Славянски филологии в СУ. Тя е вокалист и създател на всички песни на Мери Бойс Бенд. В стихосбирката „Непознати улици“ е нейното начало като автор.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 юли 2012 г.