Мирослава Кортенска от БНР води „От другата страна“ по NEWS7

 „От другата страна“ с проф. Мирослава Кортенскановото предаване за култура по NEWS7

На 6-ти октомври в ефира на информационния канал NEWS7 ще стартира новото телевизионно авторско предаване за култура „От другата страна“ с водещ проф. Мирослава Кортенска. Предаването ще се излъчва на живо, всяка неделя от 13:30 до 14:30 ч.

„От другата страна“ съчетава културата и публицистиката и обръща специално внимание на съвременния човек и възможностите му чрез книгата, изкуството, киното и театъра да обогати живота си.

По интригуващ начин ще бъдат представени българските културни ценности в исторически и съвременен вариант, творците и топ събитията на културния афиш. Предаването ще даде заявка за създаване на културни стандарти и ще свърже историята с днешния ден. От другата страна на новините, събитията и политиката, зрителите ще имат възможността да се срещнат с талантите на България, които пишат, рисуват и създават образа на нашенската душевност. Дебати по трудни въпроси, изясняване на мотивите, мислите и чувствата, които движат съвременния ни живот, също ще са част от цялостната концепция на предаването.

 „От другата страна“ е авторско предаване, изцяло по идея на проф. Мирослава Кортенска, която е популярна в медийните среди и често е в телевизионен ефир като гост, коментатор и експерт по различни теми. Биографията й включва активна работа с медии. Доктор е по изкуствознанието, културолог и медиен експерт. Проф. Кортенска е завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство в София. Занимава се активно с медии и биографията й включва различни дейности, като съветник в 38-то НС, ръководител на магистърската програма „Журналистиката като четвърта власт“ на НБУ и Американския университет. Член е на Художествените съвети на БНТ и БНР. Автор и водещ на предаването „Врата към Европа“ по БНР – програма „Христо Ботев“, за което получава две награди от Европейския комитет по образованието на ЕК в Брюксел. През 2011 г. издава публицистичната си книга „Глас от общественото мнение: 100 коментара на актуални теми”. Книгата е на 8-мо място в класацията на читателите няколко месеца след издаването й.

„Не приемам живота от новините като единствен! Животът има и друга страна, може би невидима за очите. Но тя е особено важна, за да оживееш! И тази страна са мислите, преживяванията, целите на всеки един от нас. Убедена съм, че именно те движат живота ни.“–  споделя Мира Кортенска.

Можете да пишете на предаването на електронната поща otdrugata_strana@news7.bg

Гледайте „От другата страна“ с проф. Мира Кортенска всяка неделя от 13:30 в ефира на NEWS7.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 октомври 2013 г.