Мирослав Илич леко се „изложи“ на концерта с Рени и Шабан с онлайн видео и снимки

Мирослав Илич леко се „изложи“ на концерта с Рени и Шабан

Пее на запис, не си научил текста

За втори път тази година българо-сръбската звезда Рени не разочарова своите фенове и почитатели на сръбската музика с изпълненията си на живо в зала 1 на НДК.
 
Рени беше поканена да участва в сборния концерт „Мост на Балканите”, който взриви публиката с оригиналните хитове на Мирослав Илич, Рени и Шабан Шаулич.

Изпълнителите се събраха на една сцена, за да докажат, че авторската сръбска песен има дълъг живот и традиции.

Още в 14.00 часа Рени пристигна с екипа си и започна репетиция с оркестъра на сцената в зала 1 на НДК. Малко по-късно заедно с режисьорите на концерта и гостуващите певци Шабан и Мирослав уточниха детайлите по финалната обща песен и дуетната песен на Мирослав Илич и Рени.

Оказа се, че Мирослав Илич не е разучил и репетирал партията си за общата финална песен „Зайди зайди” , въпреки предварителните договорки между тримата изпълнители месеци преди концерта.

В 17.00 часа Рени започна същинската подготовка за представянето си – пристигна екипа и, който се грижи за нейната визия – грим, прическа и сценични костюми. Малко преди началото на концерта, Рени остана сама в гримьорната, за да се концентрира за голямото си представяне.

След откриването на концерта от Мирослав Илич, появата на Рени беше очаквана заради тяхната дуетна песен, в която Мирослав пее на български език, а Рени на сръбски език.

Още на репетицията се оказа, че Мирослав Илич не е запомнил добре своите думи на български език и затова по негово желание това беше единствената песен в целия концерт, която трябваше да прозвучи на запис.

След „опита” на Мирослав Илич да замаже гафа си на сцената пред Рени, тя продължи да пее и с това показа, че за такъв голям концерт компромиси не трябва да се правят още по-малко от такова голямо име като Мирослав Илич.

В рамките на 30 минути Рени изпя своите осем песни със сборната инструментална формация на сцената и двете беквокалистки.

Рени показа истинско умение в изпълнението на живо, както и в таланта да владееш публиката с глас, чар и артистично присъствие.

Освен своите „златни хитове” на сръбски език, певицата изпя и две от най-характерните си песни на български език, като каза, че преди всичко е българка и въпреки своя сръбски репертоар държи много на българските си авторски песни за всички родни фенове.

От новите песни Рени представи „Опа опа” и „Носталгия”, която посвети на всички българи по света.

Два пъти Рени слезе от сцената близо до публиката. Тя получи много аплодисменти и много цветя. На финала на концерта заедно с Шабан Шаулич Рени изпя песента „Зайди зайди”, като я представи в типично свой стил, без да подражава на изпълнителите и народните певци, които са пяли през годините.

Кошница с цветя от депутат от Народното събрание получи Рени на сцената, както и много цветя от публиката.

Най-големите фенове на Рени се снимаха с нея зад кулисите, а присъстващите имаха възможността да си купят нейните музикални продукти на специален щанд на партера в НДК.

Запис от концерта ще може да видите скоро само в официалния сайт на изпълнителката, както и много снимки!
 
  Снимка: Булфото за www.renistar.com

Коментари (13)

Публикувано в на 19 октомври 2008 г.