Миро възпява Чудесата на България по БНТ

Чудесата на България по БНТ1

На 1-ви ноември, Денят на народните будители, от 18.30 ч. БНТ1 ще излъчи ексклузивно спектакъла „Чудесата на България”. Зрителите ще видят едно необикновено шоу в зала 1 на НДК, което ни пренесе в най-романтичните и енигматични моменти от историята на нашия народ.

Спектакълът разказа вълнуваща приказка за високия принос на българите за развитието на човешката цивилизация. Чрез използването на аудио-визуални ефекти, пленителна музика и танци, зрителите ще се потопят във вълшебния свят на българските чудеса – архитектурни паметници, природни феномени, културни традиции и наследство.

Българката Биляна и чужденецът Джон пътуват във времето и попадат в ключови моменти от родната история. В ролите на двамата влюбени влизат актьорите Антоанета Добрева – Нети и Веселин Анчев. По време на романтичното пътешествие ТЯ се завръща към своята изгубена същност, а ТОЙ преоткрива любовта с нова сила.

Основна роля в епизодите на спектакъла имат българските деца – творци, които подкрепят посланието, че сред най-значимите чудеса на България са хората. Със силните послания на своето творчество, като част от сюжета, на сцената ще излязат любимите звезди на България: трупата на Нешка Робева – Нешанъл Арт, АКАГА, Валя Балканска, Николина Чакардъкова, Миро, Ваня Костова, Илия Ангелов, Деа Майсторска – вокална група Бон-бон, Стефан Вълдобрев и Рут Колева, ТОНИКА, балет Веда Джуниър, Перкусионен състав от Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Талантливи млади художници от Двореца на децата.

Концертът е част от кампанията, в която цяла България гласува за материалното и нематериалното културно наследство. Резултатите от гласуването ще е кулминацията на концерта. Белоградчишките скали спечелиха в категорията за материално богатство на България. Децата от Пловдивско, които изработват кукли от шума, завоюваха първото място в категорията за нематериално наследство на страната. Това са символите, които българите искат да видят в ЮНЕСКО.

„Чудесата на България” от 18.30 ч. по БНТ1.

Коментари (0)

Публикувано в на 31 октомври 2012 г.