Миро обра наградите на БГ Радио, но не беше там (+видео)

Миро, Деси Добрева и Маги Джанаварова сред победителите от Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2010

С истински фонтани, водопади и огромно количество вода ще остане в историята церемонията по връчването на 9-ти Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2010.

Сред големите изненади на вечерта обаче се оказа бившата вокалистка на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд – Деси Добрева, която грабна престижната статуетка за „БГ Изпълнителка“ в конкуренцията на Галя (екс Каризма), Белослава, Мария Илиева и Маги Джанаварова.

Така, въпреки че не успя да надвие „големите“ в бранша, победителката в шоуто Music Idol 3 все пак спечели наградата в категорията „БГ Дебют“.

Както и се очакваше, представителят на България в „Евровизия 2010“ – Миро, отнесе по-голямата част от призовете на 9-ти Годишни Музикални Награди на БГ Радио (3 от 4, за които бе номиниран). Поп звездата бе определен за „БГ Изпълнител“ на 2010 година, обирайки статуетките и за „БГ Песен“ и „БГ Видеоклип“ за хита си „Убиваме с любов“.

Самият Миро не можа да присъства на водната церемония в зала 1 на НДК, поради ангажименти в Македония, свързани с актуалното му европейско турне в подкрепа на избора ни за „Евровизия“ – „Ангел си ти“.

Отличието за „БГ Дуо/ Трио“ отиде при Мария Илиева и Кийт Томпсън за съвместното им парче Truly. По традиция, Графа също не се размина без награда, побеждавайки в категорията „БГ Текст“ за песента „Оставяш следи“.

Най-добра „БГ Група“ на 2010 година станаха Deep Zone Project, a колегите им от Те спечелиха статуетката за „БГ Албум“ за проекта „Като нея“.

Рок дамата на България Милена Славова бе удостоена със специалната награда за „БГ Вдъхновител“. Заедно с колегите си Димитър Ковачев-Фънки и Денис Ризов, Милена изпълни едно от най-емблематичните парчета в своята кариера, „Ха-ха“.

Милена – Ха, ха ( Г. М. Н. на Бг Радио 2010 ) Милена, Milena

Галя – Другата част ( Г. М. Н. на Бг Радио 2010 ) Galia, Галя, Galia, Галя

Орлин Горанов и Мариана Попова – Бг радио (2010)

Очаквайте галерия с най-интересните моменти от церемонията на БГ Радио!!!

Всички победители:

БГ Дебют – Маги Джанаварова

БГ Песен – Убиваме с любов – Миро

БГ Текст Оставяш следи – текст Графа

БГ Изпълнител – Миро

БГ Изпълнителка – Деси Добрева

БГ Албум – Като нея – Те

БГ Дуо/Трио –  Мария Илиева и Кийт Томпсън

БГ Група – Deep Zone

БГ Видеоклип Убиваме с любов – Миро, реж. Силвестър Лолов

БГ Вдъхновител – Милена Славова

Инфо: Avtora.com

Коментари (0)

Публикувано в на 26 април 2010 г.