Миризливи продукти в Мастър Шеф епизод 11 / 02.04.2018

Миризливи продукти, стратегически решения и италиански каноли разкриват потенциала на силните в MasterChef – в понеделник от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще изпита обонянието на кулинарните гладиатори с ароматни продукти, които трябва да се съчентаят в превъзходно гурме. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще изпитат стратегическото мислене на хоби-готвачите като им дадат избор между време и разнообразни продукти. Класическият италиански десерт каноли ще извади един от играта, за да може на кулинарната арена да останат най-добрите.

Кутията ще провокира хоби-готвачите в кухнята на MasterChef с ароматни продукти – синьо сирене, кисело зеле, чесън, черен дроб, бъбрек, шкембе, соев сос, боб, мисо паста, зелена чушка и карфиол. Докато бременната Савина се радва на зелевата туршия, а Махмуд призовава всички зрители да се гордеят с хубавите български продукти, Кольо и Даниел ще изпитат отвращение от телешкото коремче. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще изискват от кулинарите техника, съобразителност, умела комбинация от ароматите, максимално използване на компонентите и отлични ястия след 60 минути. Савина ще се заеме с приготвянето на сандвич „трезве“ с умами вкус, Аспарух ще твори „универсалното кюфте“, а Кольо ще поеме риск с традиционен зелник. Липсата на ясна визия и концепция ще попари мечтите на някои за победа, смелите комбинации ще дадат преднина на други, а строгото , но справедливо жури ще похвали три ястия, приготвени с въображение, техника и прецизност. Кой ще спечели кутията на MasterChef и правото да спаси 5 свои колеги от елиминации, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

В следващото предизвикателство хоби-готвачите трябва да подходят стратегически и да изберат дали искат да готвят с повече продукти или да разполагат с повече време. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предложат на участниците основни продукти като брашно, мляко, яйца, захар и масло, а след това ще разкриват един по един 4 щанда през 15 минути. Първите ще разполагат със 75 минути за да приготвят кулинарен шедьовър, а останалите – съответно с по 15 минути по-малко. Двоумения, детски спомени, вдъхновяващи „факсове“, лични предизвикателства и страх от загуба ще вдигнат градуса в кухнята на MasterChef, а голямата доза самоувереност ще постави някого в деликатна ситуация. Строгото, но справедливо жури няма да пести нито поздравления, нито критики, но едно „отбиване на номера“ истински ще разочарова експертите.

Четирима кулинарни гладиатори ще се изправят един срещу друг в елиминация, за да защитят престилката и място то си в MasterChef. Те ще трябва да приготвят 6 перфектни италиански каноли с два различни вкуса, като внимават за хрупкавостта на тестото, пухкавостта на крема и безупречния външен вид на десерта. Изправени пред възможността да напуснат играта, хоби-готвачите ще експериментират, ще рискуват, а тези от тях, които най-много си повярват, ще изпитат най-големия стрес. Докато силните разгръщат потенциала си, слабостите още повече ще си личат. На минути от финала всяка грешка ще предизвиква лавинообразен ефект, а един ще се сбогува с най-голямата кухня на България. Дали притежателят на имунитет Станислав Райчев ще реши да го използва, и кой ще напусне играта, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Видео анонс MP4

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 1 април 2018 г.