Министър Цветанов желае „смъртта“ на Биг Брадър

Не гледам Биг Брадър и не го одобрявам като гражданин и родител, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

На кръгла маса срещу насилието, организирана от ГЕРБ, Цветан Цветанов призова СЕМ да се активизира при „подобни облъчвания на обществото, които са в разрез с ценностите ни“, като явно визираше Биг Брадър.

Така насилието в последните дни в къщата на Биг Брадър не остана незабелязано от държавните мъже.

Снощи бе излъчен епизод, в който агресивният Стоян упражни физическо насилие над друг мъж от къщата, като го целуна по устата. „Кървавата целувка“ беше истинско изтезание над унижения Цветелин, но въпреки потресаващата случка Стоян остана в къщата.

Да си призная честно: Не одобрявам Биг Брадър като гражданин и родител, каза вътрешният министър Цветан Цветанов и уточни, че не следи риалитито.

Той призова Съветът за електронни медии да се активизира

в отпора си срещу облъчването на обществото и особено на подрастващите с предавания, които са атрактивни и комерсиални, но ни отдалечават от ценностите.

Цветанов констатира, че в предишния си състав СЕМ не е проявявал активност да реагира спрямо подобни тв предавания, но изрази надежда, че с последните рокади, при които Съветът бе оглавен от Георги Лозанов, медийните надзорници ще изразят своята компетентност по тези въпроси.

Министърът на вътрешните работи бе категоричен, че не приема за нормално това, което се наблюдава в подобни предавания.

Не смятам, че това е предаване, което може да има своя превантивен или възпитателен ефект за децата,

коментира министърът на вътрешните работи, като направи уговорката, че печалбата е много важна, но зависи каква цена плаща обществото.

Вътрешният министър призова медиите и представителите на гражданското общество също да проявят по-голяма активност в отпора на подобни явления.

Инфо: BNews

А ето я и жестоката кървава церулва – чуденса идея за всички подрастващи!

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2010 г.