Милото издигнат за депутат от „Другата България“

Актьорът Калин Сърменов учудващо за мнозина се включи в политиката! Гологлавият актьор, който се прочу с ролята на мафиота Милото в култовия сериал „Седем часа разлика“, стана кандидат за депутат, издигнат от партията на Божидар Томалевски „Другата България“.

Оказва се, че той е бил поканен още преди две седмици от протестиращи срещу високите цени на тока и монополните да се присъедини към „Другата България“.

Офертата е била отправена от студенти от класа на Стефан Данаилов в НАТФИЗ, гласи клюката в учебното заведение, съобщава агенция КРОСС.

Калин Сърменов вече има опит в държавното управление – само преди година той оглави Сатиричния театър и скоро след това започна масова чистка. От театралния състав изхвърчаха Павел Поппандов, Мария Статулова и Филип Трифонов. Тримата актьори обявиха, че предпочитат да напуснат след като заплатите им бяха орязани наполовина. На това Милото отвърна, че „в театъра няма стари и млади, а можещи и неможещи, и мързеливи, и работливи“.

Припомняме, че Сърменов бе сочен от мнозина за „човек на ГЕРБ“ в театралните среди.

Пред вестник „Уикенд“ Сърменов казва защо е приел поканата. „Не е важно дали ще влезем в парламента, по-важното е, че има алтернатива и че млади хора не са безразлични към случващото се в България. За мен е важно моите деца и техните връстници да останат в страната и да могат да се развиват, а не да вегетират и да се борят за оцеляване.“.

Партията излъчва и предаване „Часът на другата България“, всяка сряда на живо по Канал 3.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 март 2013 г.