Милен Цветков е без нова телевизия в Нова телевизия

Цветков бе откровен, че няма нова телевизия, но няма и нова дама в сърцето му при Иван и Андрей

Във вторник Иван и Андрей върнаха в ефира на Нова телевизия непримиримия журналист Милен Цветков. Още с влизането му домакините похвалиха госта си и споделиха, че като ги питат кои определят като най-добри водещи в България, винаги на първо място казват името на Милен Цветков.

Ако сега водеше предаване Милен Цветков, би го започнал с новината за домашния арест на Алексей Петров. Бившият вече водещ на сутрешния блок на Нова телевизия обясни, че съдът е арбитър и не би трябвало да се бори с престъпността, защото това е работа на прокуратурата и министерство на вътрешните работи. Според него съдът не е виновен и аудиторията не бива да бъде подвеждана, че съдът трябва да изпълнява неясни задачи без да има доказателства. „Аудиторията е уморена, защото в българския съд има вероятно много корумпирани хора, и в съда, и в прокуратурата, и в Министерство на вътрешните работи!” – добави той.

„Аз не искам да се връщам назад! Има си институции в тази страна!” – бе категоричен Милен Цветков. Той даде за пример репортажа на Супер Бианка, в който дупнишкият съд проработи след нейната поява. За него това означава, че системата съществува.

Г-н Цветков цитира изследване на Световната банка, според което в чужбина образованието се различава между класовете, а в България образованието се различава между училищата. От това следва, че там, където се съберат нормални хора, качествен директор, добри учители, има образование, т.е. това е въпрос на хора и на манталитет. Той обясни, че популистките тези са много шарени и приемливи, но са за кратко и хората винаги се връщат към реалното.

Относно нашумелите сега въздушни акции на НАП Милен Цветков зададе критичен, но и логичен въпрос: „За четири години като кмет на София Бойко Борисов не разбра ли, че в Бояна има незаконни къщи?”. Той попита още след като има акции над Драгалевци и Бояна, защо хеликоптерите не „кривнат” малко към Банкя, където се намира и къщата на премиера. Той поразсъждава и над въпроса кой абдал с много пари би си направи незаконен имот.

Във връзка с това дали му липсва телевизията в момента Иван и Андрей пуснаха на госта си клипче с един атрактивен зрител на „Часът на Милен Цветков” – парнаджията на име Мусата, който сипе цветисти епитети по негов адрес в ефира на собственото му предаване. Милен Цветков определи това като „много важно нещо” и като „бъдещето на телевизията”. Той с усмивка каза, че не се обижда на подобни изявления от страна на зрителите. Като дългогодишен журналист той се води от философията, че на него му се дава възможност да изразява мнението си по конкретни въпроси и трябва да се плати някакъв данък за това. Цветков попита на кои от всички тези хора, които се обаждат в ефир, за да ругаят, им се дава такава възможност, каквато има той.

Разговорът бързо премина на лична тематика. На въпрос с какво се занимава в момента, бившият журналист на Нова ТВ отговори шеговито: „Както е модерно да се казва, работя по един проект!”. Лице в лице с Иван и Андрей и зрителите на вечерното шоу Милен Цветков сподели, че няма да се жени, няма сериозна приятелка, а слухът за масажистката е стара информация. Прямият водещ добави: „Истинският отговор е, че в тая работа няма завинаги!”. Той продължи с реплика към наскоро развелия се Андрей: „Може утре да дойде сръбкинята да почука на вратата, да те погледне с влажен поглед и ти нея и…”.

Цветков бе откровен, че няма нова телевизия, но няма и нова дама в сърцето му. На въпрос дали иска да има второ дете, журналистът бе лаконичен: „Дайте да не се бъркаме в божиите работи!”. Той обясни, че дете се появява и човек заживява с някого, заради конкретния човек, а не заради това просто да живееш с някого или да имаш дете.

За това дали е оптимист Милен Цветков заяви: „За себе си не знам, но за България след много години!”. Според него, когато един предмет се движи в грешна посока, му трябва същото време, за да се върне и да поеме по правилния път. Тоест на България й трябват около четиридесет години, за да бъдем оптимисти за страната си.

В сряда, или броени дни преди стачката на българските полицай, Иван и Андрей ще разговарят с техни представители. Те ще разкажат как на всяка патрулка се пада по една зимна гума, защо патрулките не са минавали технически преглед и как така от 13 млн. лв., допълнително отпуснати средства за МВР, 12 млн. отиват за безлимитен бензин.

„Шоуто на Иван & Андрей”  – всяка делнична вечер от 22:00 часа по Нова телевизия !

Снимка: Явор Иванов

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2010 г.