Микселите – ново забавление по Cartoon Network и в интернет

Cartoon Network и The LEGO Group създават весели комбинации по целия свят чрез МИКСЕЛИТЕ

В България премиерата на кратките анимации – „Микселите” – ще се състои на 3 февруари по Cartoon Network

Микселите е новаторска световна марка – рожба на плодотворното сътрудничество между двама от най-продуктивните творители на забавленията за деца –  Cartoon Network и The LEGO Group – и ще направи своя дебют през февруари по Cartoon Network. Една истинска мултиплатформна марка – Микселите ще стартира с кратки анимационни форми и Mixels.com през февруари. Не след дълго децата ще могат да създават „миксове, максове и мърпове” със собствените си колекционни строителни комплекти LEGO ® Mixels, както и да изтеглят приложението Calling All Mixels. В България стартът на кратките анимационни форми – Микселите – е на 3 февруари от 18:00 ч по Cartoon Network.

Обединила още от самото начало усилията на световно признати аниматори, разработчици на игри и продуктови дизайнери, и представена чрез различни платформи и формати, марката на Cartoon Network и LEGO ще даде на децата едно напълно интегрирано и богато изживяване още със старта на марката.

„Микселите” представя света на едни цветни същества, които могат да се миксират и комбинират помежду си, резултатът от което винаги е неочакван и смешен. Те са комични, непослушни и живеят на племена от по трима. Всяко племе е основано на един уникален природен елемент. Инфернитите са пламенни и бързо „се палят”, но са идеални помощници, ако трябва да загрееш барбекюто. Крагстерите са племе, заето в минното дело, а Електроидите група чудаци, притежаващи нервна система с енергия, достатъчна да освети целия свят. Никселите са дразнещи и разрушителни дребни същества, които всяват хаос в страната на Микселите в опитите си да разединят и отчуждят племената.

Mixels.com ще бъде мястото за среща на феновете с марката. Там те ще могат да изучават всяко от племената, да се запознават с Микселите, както и да комбинират различни Миксели, за да откриват нови и нови забавни комбинации. Когато правят успешни миксове, децата ще отключват специални мини-игри. С представянето на всяка следваща вълна от Миксели, на сайта ще бъдат добавяни и нови племена и мини-игри, за да може да бъде отразена тяхната необятна и постоянно разрастваща се Вселена.

Кратките анимации за Микселите се състоят от сегменти с продължителност 1-2 минути. Те ще бъдат представени за пръв път пред Българската аудитория на 3 февруари, а след това ще се излъчват всяка седмица. Създадени за Cartoon Network от Джон Фанг (Генератор Рекс, Бен 10) и Дейв Смит (Реактивните момичета), „Микселите” има за изпълнителни продуценти Дженифър Пелфри, Трем Уигзъл, Браян Милър и Роб Соркър, а сериите са произведени в Cartoon Network Studios.

Calling All Mixels цифровото приложение, което ще бъде стартирано през първото тримесечие на 2014 е пристрастяваща комбинация от разучаване, битки и стратегия и включва издирване на изгубени Миксели, откриване на нови земи и създаване на нови Миксели – всичко това представено чрез първокласна 3D графика. Calling All Mixels е разработено от Hibernum Creations публикувано от номинираните за наградите Emmy и Webby игри на Cartoon Network.

LEGO Mixels е нова линия строителни играчки, с които се създават забавни герои, подходящи за колекциониране. Те ще бъдат пускани през годината на пазара по племена – например Фростикони, Инфернити, Флексери, Крагстери, Електроиди и Зъбатото племе. Децата ще могат да миксират и комбинират the LEGO Mixels с помощта на мистериозните Кубити, за да създават нови комични герои и да се потопят в атмосферата на богатия свят на Микселите.

Коментари (1)

Публикувано в на 30 януари 2014 г.