Мегапроектите и дейностите в загадъчна Австралия!

Премиери през м. май по Viasat Explorer

През май имате уникалния шанс да научите още за далечния Червен континент, където всичко е „надолу с главата си”. Гледайте забележителните серии “Голямата Австралия”, които ви отвеждат до най-големите индустриални обекти в Австралия и очертават гигантския мащаб и величие на мега проектите, както и дейностите, създали облика на тази страна. Следвайте и сондажите в “Черното злато [5]”, които се завръщат в Мидланд със задача да пробият четири шахти за два месеца, ако не искат сондата да бъде спряна. Първи ще научите и тайните как се създават най-изумителните машини в света от най-прочутите или най-тайните инженерни компании чрез новите серии “ Как се строи [1]”.

Голямата Австралия
Ексклузивна премиера от 2-и май до 6-и юни по Viasat Explorer

Австралия е шестата по големина държава в света и дом на 21 милиона души. Площта й е огромна, природните ресурси – в изобилие. Същевременно гигантски индустриални проекти укрепват икономиката й. Това е страна на велики идеи, които не остават мечта, а бързо стават действителност. В „Голямата Австралия” всеки отделен епизод представя някои от мегапроектите и дейностите, оформящи облика на нацията. Поредицата разкрива мащаба и уникалната изобретателност в основата на тези проекти, осветлявайки отделните етапи от тях – от замислянето им до изпълнението им. Иновацията е представена в нова светлина и зрителите биват отведени „зад кулисите” на някои от най-значимите национални индустрии.

Още за премиерата:

Австралия е остров, държава и континент. Тя е 6-та по големина държава в света с най-голямото крайбрежие на Земята – територия от над 7,5 милиона квадратни километра, която е дом за двадесет и един милиона души. Нейната икономика се основава на изобилие от природни ресурси и мащабни промишлени операции. Това е държава, в която големите идеи се раждат като мечти, които след това се реализират. ГОЛЯМА държава, ГОЛЕМИ проекти и ГОЛЕМИ личности – това е Голямата Австралия!

В тази невероятна поредица, която не бива да пропускате, всеки епизод представя някои от мегапроектите и операциите, които оформят облика на тази изключителна страна. Демонстрирайки грандиозния мащаб и истинското великолепие на тези проекти, Голямата Австралия обхваща различните етапи: от концепцията и проектирането до планирането и изграждането.

Поредицата представя мащабни промишлени операции в цялата страна — включително обширни железопътни мрежи, операции в областта на корабоплаването, нефтени сонди и много други — и включва интервюта с главните действащи лица, които стоят зад тези дейности — проектантите, инженерите и строителни екипи. Голямата Австралия издига иновациите на изцяло ново равнище, като се основава на най-значими постижения на инженерството и проектирането и ви отвежда в челните редици на някои от най-големите национални индустрии и отвъд тях.

Не пропускайте нито секунда от тази невероятна поредица! Включете на Viasat Explorer!

Черното злато [5]
Ексклузивна премиера за Европа от 22-и май до 24-и юли по Viasat Explorer

Със значителния спад на цените на петрола някога процъфтяващият Пермски басейн се готви за огромен икономически спад. Платформите спират работа, работните места намаляват и предприятията затварят врати. Но ако в петролния бизнес има човек, който знае как да реализира печалба в трудни времена, това е яростният сондьор Отри Стивънс. Той има 30 платформи, разположени из цял Мидланд, които източват петрола възможно най-бързо, но именно неговият екип от работници на платформа 28 — под контрола на ръководителя на сондата Оскар Барерас — е този, който се очаква да застане начело.

Как се строи [1]
Премиера: от 6-и до 8-и май on Viasat Explorer

Авторите на документалната поредица получават безпрецедентна възможност да се срещнат с инженерите в предните редици на съвременната наука и да представят най-усъвършенстваната технология, която съществува днес. Ще разговаряме с инженери от „Ролс-ройс”, празнуващи невероятните качества на революционните реактивни двигатели „Трент 1000” на компанията, и ще проследим изграждането на ядрената подводница „Астют” – една от технологически най-усъвършенстваните и противоречиви машини в света сега. Британската фирма изпълнител на поръчки в сферата на отбраната „Кинетикс” също разкрива някои от тайните си проекти.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2013 г.