Мази Намвар – еталон за хаус величие гостува в ID Club

We Love DJ’s представя DJ Mazi Namvar (Chicago, USA)

ID CLUB – 28 и 29 май

Топ диджеят Мази Намвар с двойно парти в ID Club

Ако хаусът е наистина глобална музика, то американският диджей и продуцент Мази Намвар e образцовият й гражданин – така Swag Records представя родения в Иран, преживял част от детството си в съседна Гърция и понастоящем обитаващ Чикаго. Артистът ще бъде специален гост на поредното парти We Love DJ’s, чийто домакин е веригата ID Club. На 28 май диджеят ще пуска в София, а на следващия е във Варна.

В основата на всичко, което Мази прави, е неуморното пътуване в търсене на нещо иновационно. Независимо дали е зад пулта, в студиото или работи за лейбъла си, целта винаги е една – изследването на нови музикални територии и неспирното предизвикване на граници и възприятия.

На тези, които са слушали сетовете му, със сигурност им е направило впечатление, че музиката му е представително проучване на едни от най-добрите лейбъли и тракове. Кейсът му е пълен с притъпени синтeзатори, плътни и енергични бийтове и ню уейв напомнящи вокали. Мази винаги усеща кога да изглади и успокои нещата и кога да вдигне темпото и да удари силно.

С над 140 рилийса зад гърба си и LP “Community”, DJ-ing във всеки ъгъл на света (Bg included), неговият саунд се развива и прогресира постоянно и не показва никакви признаци на застой.

С ремикси за Superfunk, Joey Negro, Sandy Rivera, Nick Holder, Johnny Fiasco и Paul Johnson и оригинални продукции за лейбъли като 20/20 Vision, NRK, Airtight, Gourmet, Fluential и Siesta неговите творби представят по различен начин почти всяка нишка на съвременния хаус.

Докато през 2004 Мази прекарва известно време в преоценяване на това къде понастоящем се намира в музикално отношение, той започна 2005 с обновено усещане за музиката си и няколко амбициозни проекта на хоризонта.

Без никакво колебание и срам, нерядко Мази изненадва и дори шокира тълпата, вкарвайки някое парче на Pet Shop Boys или Rapture. Точно този подход му засвидетелства респекта на негови колеги и спечелва легиони от фенове в клубния спектър – Fabric в Лондон, Sullivan Room в Ню йорк, ROAM parties в Ел Ей, Истанбул, Париж, Перу, Мексико и така нататък.

Според официалния му сайт, неговата цел е „ да постигне максимален творчески контрол – да издава неговата собствена музика, когато и както той иска, да може да взема решения при всяка стъпка от процеса.

Audio Soul Project / Mazi DJ set @ Club Masai – Varna, Bulgaria (August 2008)

Коментари (0)

Публикувано в на 25 май 2010 г.