Майкъл Страйп се включи в кампанията „Свободен Тибет“

Фронтменът на R.E.M. Michael Stipe се присъедини към известни музиканти, актьори, атлети, активисти и хора на изкуството в подкрепа на кампанията за Свободен Тибет (T For Tibet campaign).

Неин отличителен белег е знак с ръце във формата на буквата „Т”, който се възприема като израз на солидарност към тибетския народ, чийто основни права на идентичност и вероизповедание биват жестоко потъпквани в последните няколко години. Вече две десетилетия кампанията за Свободен Тибет се бори фундаменталните права на тибетците да бъдат зачитани, а знакът се е превърнал в мощен символ на подкрепа за културно богатия Тибетски народ.

Появата на Michael сред активистите е напълно обяснима имайки предвид последния проект на R.E.M. -. Accelerate. Като текстописец и автор на песните чрез него Michael се бунтува срещу подобна кауза, но този път в доста по-голям мащаб. „Забързаният” албум е своеобразен апел на Stipe, Buck и Mills срещу последствията от глобализацията, в която човек сякаш губи своята идентичност.

Accelerate се разпространява от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International за България.

Коментари (0)

Публикувано в на 5 август 2008 г.