MasterChef / МастърШеф 29.04.2015 + видео – Халибут с парма шунка и сос мателот от Андре Токев

Паникьосващ мастърклас на Андре Токев и стрес тест с помощници – 29 април, сряда вечер от 21:30 часа в MasterChef по bTV

Победителите в първите седмични предизвикателства на MasterChef по bTV ще отидат на нова 60-минутна среща с професионалистите. Мастъркласът този път ще бъде воден от Андре Токев – откривател, умерен ексепериментатор и взискателен експерт. Дълбоководен хищник и „светец”, чието тегло достига до 300 кг., ще постави ново измерение на сложност. Значката за имунитет ще отиде при този, който възпроизведе най-точно рецептата за халибут с парма шунка и сос мателот.

В приготвянето на рибата, която храни католиците по време на църковните празници, шеф Токев ще демонстрира „лесната част” на висшата кулинария. Многокомпонентното ястие сериозно ще притесни състезателите, които дори ще предположат, че този път вместо да се конкурират, ще трябва да си помагат, за да завършат и една порция. Паника, аплодисменти, провокации, упоритост и повтарящи се грешки. Напрежението ще ескалира, защото и двамата претенденти осъзнават колко голям е залогът. Дали ще се почувстват уверени и горди при поднасяне на чинните си, зрителите на bTV ще видят от 21:30 часа в MasterChef.

Тримата, заплашени да отидат на елиминациите на MasterChef, ще трябва да докажат таланта си с две ястия от многолистно тесто – солено и сладко. И въпреки че задачата звучи лесна, Виктор, Петър и Андре очакват изключително въображение, техника, вкус и презентация. И то с допълнително усложнение – всеки от тях ще получи правото да избере помощник, на когото гласува пълно доверие. Те ще приготвят филе „Уелингтън” с гриловани аспержи, два вида милфьой, ябълков пай, пролетна бохча със сьомга и авокадо и мини пици.

Кои ще бъдат отборите, как ще се разпределят функциите в тях, как е на вкус батерията от 4 волта и половина и кои ще излязат като победители от стрес теста – от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 28 април 2015 г.