MasterChef / МастърШеф 13.05.2015 + видео – Омлет със змиорка от шеф Михалчев

Колко е труден японският омлет и залози с време в MasterChef  – 13 май, сряда вечер от 21:30 часа в по bTV

В MasterChef по bTV шеф Михалчев ще представи екзотичен мастърклас за приготвянето на „час соба яки” или нудли от зелен чай в маки стил и „онаги тамаго маки” или японски омлет със змиорка. Петър ще демонстрира висш пилотаж с бъркане с голи ръце във вряла вода, подправяне със замах, спринт за съвършенство и техника за завиване в квадратен тиган. Урокът за отличници ще се състои пред двама от най-амбициозните конкуренти, който ще покажат чиста форма на канибализъм, люта битка за имунитет в последните часове на играта в едно кошмарно съревнование на самочувствия.

Цената на победата е висока и двамата готвачи ще трябва да я платят с прецизност в „разресването” и моделирането. Лекотата в ръцете на Петър ще изглежда по съвсем друг начин при състезателите – клечките „хаши” бързо ще бъдат заменени с шпатула, самоувереността ще се превърне в безпомощен смях, а приятелската подкрепа от балкона ще се трансформира в страх от силен съперник. Чии „цунамита” и катастрофи ще се окажат най-близки като вкус и визия до шедьоврите на японката кулинария на шеф Михалчев, зрителите на bTV ще видят от 21:30 часа в MasterChef.

В стрес теста участниците за първи път ще наддават за продукти като най-ценният им авоар ще бъде времето. Стъпката в търга ще струва 5 минути, стратегиите изглеждат почти самоубийствени, но всеки може да изгуби миговете си по лична преценка. Продуктите са в три групи – месни – агнешки котлети, патешко магре и риба морски език, млечни – сметана, козе сирене и кисело мляко и зеленчуци – чери домати, слаки и люти чушки и кореноплодни. Структурираните планове ще трябва да бъдат придружени от бързина и организация, за да дадат позитивни резултати.

Кой ще се спаси и кой ще облече черната престилка на елиминациите ще стане ясно от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 12 май 2015 г.