MasterChef – Мастър Шеф епизод 4 06.03.2018

Топ музиканти и уроци по модерна кухня от Божана завладяват MasterChef във вторник от 21:00 часа по bTV

Най-добрите хоби-готвачи в България ще влязат в първата си отборна битка. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки са приготвили много изненади и непридвидими обрати още от началото на предизвикателството, което ще отведе един до голямата награда от 100 000 лева, кулинарен курс в Le Cordon Bleu Лондон и престижната статуетка MasterChef. Специални гости в ресторанта на кулинарното шоу на България ще бъдат Кристина Димитрова, група „Мастило”, Панайот Панайотов, Славка Калчева, Тита, Дара, Монти и други уникални гласове, а MasterChef Божана Кацарова ще даде любопитен урок по модерна кухня.

Победителят в кутията на MasterChef ще има правото да сформира отбор от 10 души като подбере най-талантливите и съвместими като темперамент. Ситуацията обаче бързо ще се промени, изборът ще отиве в ръцете на избираните, а едно тежко решение ще обрече някой на директен стрес тест. Капитаните на отборите ще трябва да пожертват свои съотборници, за да получат протеина, с който да впечатлят първите гости в ресторанта на MasterChef. Строгото, но справедливо жури ще им предложи свински котлет срещу една престилка, лаврак срещу двама готвачи и телешко бон филе, което ще изпрати на битка за оцеляване трима. Каква стратегия ще изберат лидерите, дали екипността и увереността, че добрият готвач може да сготви вкусно с всякакъв продукт ще надделеят над разбирането, че с по-малко хора по-лесно се постига сихрон?

Двата отбора ще трябва да приготвят основно ястие и десерт за 15 души в рамките на 60 минути, като вземат предвид, че един от гостите е вегетарианец. Единият капитан ще наложи избора си на рецепта и ще поеме пълната отговорност за резултата, докато другият привидно ще изслушва идеите на колегите си, докато подрежда собствения си план за сигурна игра. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще следят отблизо за изпълнението на всички функции на един главен готвач – от избора на меню и сервиране, до правилното разпределение на отговорностите и постоянния контрол върху процесите. Липсата на организация и поглед върху компонентите, изкуственото създаване на напрежение и стреса допълнително ще усложнат задачата и на двата отбора да поднесат на музикалните звезди 30 уникални порции. Те ще се борят за гласовете им със свински котлет с аспержи, картофи, и пюре от моркови, последван от лава кейк с малиново кули срещу телешки руладин с гъбен дюксел и бисквити с черен и бял шоколад. А кои вкусови комбинации ще се осладят повече на певците, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Загубилият отбор и пожертваните хоби-готвачи от отборната битка ще отидат на стрес тест, където шампионът на MasterChef 3 Божана Кацарова ще провери техните кулинарни познания. Те ще трябва да разпознаят 30 комбинации от продукти, които се превръщат в любими на носителката на титлата ястия. Рататуи, тесто за паста, кавърма и Уелингтън ще се окажат препъни камък за петима от хоби кулинарите, а те ще трябва да се борят за мястото си в най-голямата кухня на България в следващия кръг.

Огнената Божана ще покаже своя прочит на „обикновената селска манджичка” рататуи в MasterClass. Класическата рецепта ще бъде подобрена със сол, овкусена с хибискус, пушечна сол, пяна от лецитин, трик за приготвянето на чесън, който го лишава от последващия аромат, малинов оцет и златен финал. Дали хоби-готвачите ще успеят да смогнат на енергията на Божана, множеството техники и елементи, съчетани в перфектното цяло, ще определи и бъдещето им по пътя към титлата. Те ще трябва да го пресъздадат точно за 45 минути, а зрителите на bTV ще видят, че дори и воден от точни инструкции и рецепта, всичко може да се изпари от главата ти. Предозирани подправки, пожари и екшън ще придружат и това готвене, а участниците ще дадат всичко от себе си, за да не се разделят с престилката.

Тримата хоби-готвачи, които на повторят прецизно ястието на MasterChef Божана Кацарова ще отидат на втори рунд от стрес теста, където Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще изпитат тяхната артистичност. Кутия пълна с черни продукти – шоколад, хайвер, ориз, миди, сусам, маслини, къпини, соев сос, мастило от сепия и трюфел, ще даде избор на кулинарите. За 45 минути те ще трябва да приготвят красиво и вкусно ястие в два цвята, като единият трябва да бъде черен, а вторият – червен, зелен, жълт или бял. Журито ще ги предупреди да обърнат специално внимание при третирането, за да не загубят яркостта на продуктите. Вкус, аромат, техника и контраст ще изпитат познанията и въображението. Кой ще напусне играта след двуцветните миди с бира, „морско дъно” и черна паста, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 8 март 2018 г.