Мастър Шеф епизод 9 26.03.2018

Говежди специалитети, MasterClass от Chef Александър Цеков и неочаквани комбинации провокират бойния дух на хоби-готвачите в MasterChef – в понеделник от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа в кухнята на MasterChef по bTV ще влезе специален гост – кравата Теди от село Мрамор, за да демонстрира на най-добрите хоби-готвачи в България какъв е произходът на млечните и местни продукти в менюто на всеки от нас. Специално придружена от Chef Михалчев, тя ще покаже къде се намира контрафилето и бонфилето, гърдите без кост, популярният rib eye steak и момиците. Chef-сладкарят Александър Цеков ще предаде на кулинарите всеки детайл в приготвянето на деликатни петифури, вдъхновени от емблематичната българска роза и комбинацията от баница с боза. Неочаквани комбинации от продукти ще провокират създаването на нова национална рецепта, а един хоби-готвач ще допусне фатална грешка, която ще го лиши от престилката.

Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще провокират гладиаторите в кухнята с една различна кутия на MasterChef. Всеки от кулинарите ще избере „на сляпо“ по един телешки или говежди продукт, който трябва да превърне в главен герой на своето ястие за 60 минути. Късметът ще се усмихне на едни, а в други – ще повиши адреналина и ще предизвика погнуса. Шкембето ще изненада неприятно с естествения си аромат, мозъкът ще създаде проблеми на човек, който никога не го е опитвал, а момиците ще говорят със собствения си допир за потенциала на вуса си. Амбицирани да докажат, че заслужават престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курса в академия Le Cordon Bleu в Лондон, хоби-готвачите ще пеят, ще „изкачват планини“, ще събират кураж, за да опитат непознати продукти, ще се шегуват и заяждат един с друг. Преминаването „в ново измерение“ ще направи впечатление на строгото и справедливо жури, натискът на времето ще предизвика тотален хаос, а геометрията ще се окаже определяща за презентацията. Кои ще са авторите на трите най-интересни предложения и дали съветите на жените ще се окажат правилни, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 в MasterChef по bTV.

Победителят в предизвикателството ще се спаси от елиминации и ще избере едно от двете предложения на Chef Александър Цеков. Топ сладкарят ще преподаде ценен урок на хоби-готвачите по приготвянето на петифури, вдъхновени от българската роза и емблематичната комбинация от баница с боза. Но преди това шампионът от кутията на MasterChef ще изпрати „силните“ играчи на елиминация, а двама от „слабите“ ще лиши от демонстрацията. Множеството нюанси, сложните техники и иновативна композиция ще се разкрият стъпка по стъпка в диклас от лешници, център от дюли и мус от овче кисело мляко с рози. След като видят MasterClass-а на Chef Цеков, състезателите ще трябва да решат дали да споделят записките си с двамата, които пропускат урока, а след това да приготвят 4 петифури за 90 минути. Приятелски шеги, преодоляване на страхове, удари под кръста и успехи от първия опит ще съпътстват готвенето, а финалът ще бъде гарниран с мъжки сълзи на разочарование. Дали тежката победа е най-сладка, как се активира агарът, дали подредеността и прецизността определят добрия сладкар и кои кулинарни гладиатори ще бъдат застрашени от отпадане от играта, ще стане ясно в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

В последната битка за деня, която ще отнеме престилката на един от претендентите за титлата, хоби-готвачите ще разполагат с по 9 консервени кутии със скрит продукт. Те ще могат да преценят чрез разклащане какво е съдържанието им и да изберат минимум 6, с които да приготвят гурме специалитет. В рамките на 45 минути един от тях ще се сблъска с немислима комбинация, друг – ще се успокоява с готвене, за да „възкръсне от пепелта“, а третият ще прояви въображение, за да докаже, че и веган храната може да бъде вкусна. Кой ще създаде ново национално ястие, кой ще постъпи хитро и кой ще напусне най-голямата кухня на България, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 в MasterChef по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 25 март 2018 г.